Krwawa tarta pomarańczowa z kremem z ciasta Kardamonowego
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj krwawej pomarańczowej tarty z kremem z ciasta Kardamonowego. Ten przepis służy 10 i kosztuje 62 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 189 kalorii, 5G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz lodowatą wodę, ekstrakt z wanilii, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 29%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Krwawa Pomarańcza Ciasto Kardamonowe Z Lodami Miętowymi Fetan, Tarta figowo-sezamowa z kremem Kardamonowo-pomarańczowym, oraz Odważne wyzwanie piekarzy: wanilia Bean & Blood Orange Panna Cotta z pomarańczowym sosem z ziela angielskiego i karmelem z pomarańczy kardamon orzechowy gorzka czekolada Florentyny (bezglutenowe) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę, cukier i sól połączyć w procesorze.
Dodać masło i pokroić, włączając/wyłączając, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek.
Ubij 2 łyżki wody z lodem i żółtko w małej misce.
Dodać do suchych składników i miksować aż do utworzenia wilgotnych grudek, dodając więcej wody przez łyżeczki do herbaty, jeśli ciasto jest suche. Zebrać ciasto w piłkę; spłaszczyć na dysku. Owinąć w folię i przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę i do 1 dnia.
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni do 13-do 14-calowej rundy.
Przenieś ciasto na patelnię o średnicy 11 cali z wyjmowanym dnem. Naciśnij w zwis, tworząc podwójne grube boki. Ciasto przekłuć widelcem. Zamrozić skorupę 30 minut.
Piec na złoty kolor, naciskając z tyłu widelca, jeśli pęcherzyki skorupy lub zsuwa się, o 30 protokół.
Przenieść do szafy i schłodzić.
Mleko i kardamon zagotować w średnim rondlu na średnim ogniu.
Zdjąć z ognia. Przykryć i niech strome 15 minut. Przecedzić mleko do miski.
W średniej misce ubić żółtka, cukier i mąkę. Stopniowo ubijaj mleko. Wróć do rondla i gotuj na średnim ogniu, aż krem z ciasta zgęstnieje i zagotuje się, stale ubijając, około 5 minut.
Ubij na maśle, potem wanilii.
Przenieś do miski. Naciśnij folię foliową na powierzchnię. Schłodzić do ostygnięcia, co najmniej 4 godziny i do 1 dnia.
Z pomarańczy wyciąć skórkę i biały rdzeń. Pokrój w grube na 1/4 cala rund.
Odcedzić na papierowych ręcznikach.
Konfitury ubijać i grenadynę, w razie potrzeby, w małej misce do wymieszania.
Krem rozprowadzić równomiernie na tartej skórce. Ułóż pomarańcze w nakładających się koncentrycznych kręgach na kremie do ciast.
Umyj morelową glazurę na pomarańczach. Schłodzić do zestawu, około 15 minut. (Może być wykonany 6 godzin wcześniej; przechowywać w lodówce.)