Kruszony groszek z majonezem chilli-limonka
Rozgniecione ciasta z grochu rybnego z majonezem chilli-limonka to danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 22g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 422 kalorie. Na $3.79 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 6 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie dieta. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Jeśli masz skórkę z limonki, groszek, olej słonecznikowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 84%, co jest doskonałe. Podobne przepisy to Pokruszone nowe placki ziemniaczane z majonezem chrzanowym, Kipper ciasta rybne z majonezem rukoli, oraz Szarpanie wieprzowiny na czerwonym pieprzu majonezie i ciastkach z czarnego groszku.
Instrukcje
Ugotować ziemniaki we wrzącej, osolonej wodzie do miękkości, dodając groszek przez ostatnie 5 minut. W międzyczasie umieścić rybę w naczyniu do mikrofalówki, kropka z masłem, przykryć folią spożywczą, a następnie kuchenka mikrofalowa na wysokości przez 3-4 min do miękkości.
Odcedzić ziemniaki i groszek, następnie wrócić do patelni i dobrze rozgnieść. Ze skórki i płatków ryby, następnie dodać do zacieru i doprawić. Uformować w 8 ciastek z mąką ręce i lekko odkurzyć mąką.
Rozgrzać olej na nieprzywierającej patelni, a następnie smażyć ciasta rybne, aż będą chrupiące i złociste, obracając raz.
Wymieszaj majonez, limonkę i chilli, a następnie podawaj z ciastami rybnymi, limonkami i sałatką, jeśli chcesz.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym winem, którego możesz spróbować jest Thrive Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Thrive Pinot Grigio