Krokiety z pora i grzybów
Krokiety z pora i grzybów mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 157 kalorii, 6G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje 95 centów za porcję. Jeśli masz sól i pieprz, mąkę, tymianek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Krokiety z ziemniaków, grzybów i pora, Krokiety z porem i fetą, oraz Krokiety Z Grzybami.
Instrukcje
Na dużej patelni, roztopić 2 łyżki masła.
Dodać pory i shiitake, doprawić solą i pieprzem i gotować na dużym ogniu, często mieszając, aż pory i grzyby zmiękną i zaczną brązowieć, o 7 protokół.
Dodać tymianek i oregano do warzyw i przenieść do średniej miski.
W małym rondlu roztopić pozostałe 3 łyżki masła.
Ubijamy 3 łyżki mąki i gotujemy na dużym ogniu aż do bulgotania, około 1 minuty.
Dodać mleko i gotować, ubijanie, aż bardzo gęsty i bulgotanie, o 3 protokół. Zeskrobać mieszaninę do miski.
Dodać Gruyre i Parmigiano-Reggiano, doprawić solą i pieprzem i mieszać, aż mieszanina zostanie równomiernie połączona.
Połóż 18-calowy kawałek folii na powierzchni roboczej. Łyżka mieszanki krokietów na plastiku w 12-calowym pasku.
Zwiń plastik, wciskając mieszaninę krokietów w 14-calowy dziennik i przekręć końce. Krokiety zamrozić do bardzo twardej, około 2 godzin.
Napełnij 3 płytkie miseczki mąką, ubitymi jajkami i panko i wyłóż dużą blachę do pieczenia papierem woskowym. Rozpakuj kłodę i pokrój mieszankę krokietów na 12 sztuk. Używając mąki ręce, pat każdy kawałek do 2-calowy Okrągły patty, około 3/4 cala grubości. Każdy placek zanurzyć w mące, następnie zanurzyć w jajkach i zalać panko, naciskając, aby pomóc mu przylegać. Ustaw krokiety na blasze do pieczenia i zamrozić na 15 minut.
W dużej patelni, ciepła 1/2 cala oleju do 37
Dodać wszystkie krokiety i smażyć na dużym ogniu, obracając raz lub dwa razy, aż będą złote i chrupiące, około 5 minut.
Odcedzić na papierowych ręcznikach i podawać na gorąco.