Krewetki z polentą: Gamberetti con Polenta

Krewetki z polentą: Gamberetti con Polenta może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 4,66 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 533 kalorie, 41g białka, oraz 16G tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz oliwę z oliwek, pietruszkę, grubą sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć grubą sól, można śledzić to danie główne z Zdrowy Surowy Budyń Czekoladowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Polenta ze świeżymi pomidorami i chipsami parmezan / Polenta Made Easy, Croste Di Polenta Con Cicoria (Polenta Crust z duszonym Chico, oraz Medaglioni Di Polentan E Prosciutto Al Forno-Pieczone Medaliony Polenta Z Szynką dla podobnych receptur.
Instrukcje
W rondlu o dużym dnie, połączyć wodę, liść laurowy i sól i doprowadzić do duszenia na średnim ogniu. Stopniowo ubijaj mąkę kukurydzianą do garnka, po trochu, stale mieszając. Zmniejsz ciepło do średnio niskiego i stale mieszaj, aż polenta będzie gładka i gruba, około 30 minut.
Usunąć liść laurowy. Włączyć polenta do miski i zachować ciepło.
W misce robota kuchennego, połączyć seler i czosnek, i proces do postaci gładkiej pasty. Odstawić.
W 12 do 14-calowej patelni saute, rozgrzać oliwę na średnim ogniu i dodać cebulę.
Saute aż zmięknie i lekko rumiane, o 3 protokół, następnie dodać seler i czosnek, i pozostałe liście laurowe. Gotować przez 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj pastę pomidorową i wino, dobrze wymieszaj i gotuj przez 5 minut.
Dodaj krewetki i sezon z solą i pieprzem, do smaku.
Dodać trochę wody, jeśli to konieczne, aby utrzymać mieszaninę z coraz zbyt grube, gotować 2 do 3 minut, aż krewetki są miękkie, ale gotowane przez.
Usunąć liście laurowe i wymieszać z natką pietruszki.
Podawać natychmiast z ciepłą polentą.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki można łączyć z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.