Krewetki z kolendrą i limonką

Krewetki z kolendry i limonki może być dobry przepis, aby poszerzyć swoją kolekcję dania głównego. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 236 kalorii, 41g białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 4,21 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka mielonego imbiru, soli, soku z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 52%, co jest dobre. Spróbuj Chipotle Lime Sałatka z grillowanych krewetek w sosie z limonki Cilantro, Cilantro Lime Shrimp, oraz Cilantro Lime Shrimp dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć pierwsze 5 składników w dużej misce; wrzucić dobrze.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj mieszaninę krewetek, i saut 4 minut lub do krewetek są zrobione.
Wyjąć z ognia; wymieszać kolendrę i pozostałe składniki.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Maysaran Arsheen Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
![Maysara Arsheen Pinot Gris]()
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.