Krewetki w cieście filo z sosami do maczania

Krewetki w cieście filo z sosami do maczania
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów peskatariańskich do swojego repertuaru, krewetki filo z sosami do maczania mogą być przepisem, którego powinieneś spróbować. Za 53 centy za porcję otrzymujesz danie dodatkowe dla 12 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 8 g tłuszczu i łącznie 116 kalorii . Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką sól, ząbek czosnku, tajską pastę chili i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 30 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje bardzo złą (ale wciąż możliwą do poprawienia) ocenę spoonacular wynoszącą 0% . Podobne przepisy obejmują Baby Brie Wedge In Phyllo , Broccoli and Cheese Phyllo Pie i Little phyllo cakes with blackberry .

Instrukcje

1
Obierz krewetki i usuń ich wnętrzności, pozostawiając ogonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
2
Posyp solą i pieprzem. Ułóż sześć arkuszy ciasta filo na blacie roboczym; posmaruj górny arkusz masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tajska Czerwona Pasta ChiliTajska Czerwona Pasta Chili
1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
3
Pokroić na 12 pasków wzdłuż dłuższego boku.
4
Połóż jedną krewetkę na każdym pasku; zwiń. Na dużej patelni na średnim ogniu smaż krewetki w oleju przez 2-3 minuty z każdej strony lub do momentu, aż krewetki staną się różowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
W małej misce ubij składniki sosu kolendrowo-limonkowego. W innej misce wymieszaj majonez i pastę chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta ChiliPasta Chili
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6
Podawaj sosy z krewetkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia0
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn