Krewetki w cieście filo z sosami do maczania
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów peskatariańskich do swojego repertuaru, krewetki filo z sosami do maczania mogą być przepisem, którego powinieneś spróbować. Za 53 centy za porcję otrzymujesz danie dodatkowe dla 12 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 8 g tłuszczu i łącznie 116 kalorii . Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką sól, ząbek czosnku, tajską pastę chili i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 30 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje bardzo złą (ale wciąż możliwą do poprawienia) ocenę spoonacular wynoszącą 0% . Podobne przepisy obejmują Baby Brie Wedge In Phyllo , Broccoli and Cheese Phyllo Pie i Little phyllo cakes with blackberry .
Instrukcje
Obierz krewetki i usuń ich wnętrzności, pozostawiając ogonki.
Posyp solą i pieprzem. Ułóż sześć arkuszy ciasta filo na blacie roboczym; posmaruj górny arkusz masłem.
Pokroić na 12 pasków wzdłuż dłuższego boku.
Połóż jedną krewetkę na każdym pasku; zwiń. Na dużej patelni na średnim ogniu smaż krewetki w oleju przez 2-3 minuty z każdej strony lub do momentu, aż krewetki staną się różowe.
W małej misce ubij składniki sosu kolendrowo-limonkowego. W innej misce wymieszaj majonez i pastę chili.
Podawaj sosy z krewetkami.