Krewetki Tequila
Tequila Shrimp to bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 2 porcjami. Jedna porcja zawiera 881 kalorii, 73g białka, oraz 30 g tłuszczu. Na 13,21 zł / porcja, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz crema, scallion, masło, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby wykorzystać tequilę, można śledzić to danie główne z Tequila-Ciastka Z Cukrem Limonkowym jako deser. Niewiele osób lubiło to danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Krewetki Tequila, Krewetki Tequila, oraz Tequila Limonka Krewetki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło ciepła w 12-calowej patelni ciężkiej na średnim ogniu, aż piana ustąpi, następnie smażyć krewetki, obracając, aż różowy i tylko gotowane przez, 3 do 5 protokół. Zmniejszyć ogień i dodać tequilę, a następnie zwiększyć ciepło do średnio-wysokiej. Przechyl patelnię nad palnikiem gazowym, aby zapalić tequilę (lub zapalić długą zapałką; zachowaj ostrożność, ponieważ płomienie mogą strzelać wysoko). Gotować, potrząsając patelnię delikatnie raz lub dwa razy, aż płomienie ustąpią.
Zdjąć z ognia i wymieszać w kremie.
Podawać posypane cebulką.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Maysaran Arsheen Pinot Gris z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Maysara Arsheen Pinot Gris]()
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.