Krewetki sezamowe z ogórkiem-Sałatka sojowa
Krewetki sezamowe z ogórkiem-Sałatka sojowa jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 370 kalorii, 27g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Na 2,92 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz sos sojowy, nasiona sezamu, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sos Sojowo-Sezamowy, Szparagi sezamowe z sosem sojowo-czosnkowym Aioli, oraz Makaron sezamowy z krewetkami i ogórkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ugotuj ryż zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. W międzyczasie przygotuj grill węglowy lub gazowy na wysokie ciepło (450 do 550; możesz trzymać rękę 5 cali. powyżej ruszt do gotowania tylko 2 do 4 sekund). W średniej misce połącz ogórek, ocet, sos sojowy, cukier, jalapeo i cebulę. Odstawić.
W innej średniej misce, połączyć oleje z krewetek. Krewetki szaszłykowe wzdłuż ogona, więc są proste. Grill, obracając raz, aż do gotowane przez i grill znaki pojawiają się, około 4 minut w sumie.
Posypać sezamem i podawać z sałatką z ryżu i ogórka.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Maysaran Arsheen Pinot Gris z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Maysara Arsheen Pinot Gris]()
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.