Krewetki Rémoulade na smażonych pomidorach
Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 225 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.17 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz pieprz, sól, mączka kukurydziana i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Smażone Zielone Pomidory Z Krewetkami Remoulade, Smażone zielone pomidory z krewetkami Rémoulade, oraz Smażone zielone pomidory z krewetkami Remoulade dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś 2 qt. woda do wrzenia w piecu holenderskim; dodać krewetki, i gotować 3 do 5 minut lub tylko do krewetki skręcić różowy.
Odcedzić i spłukać zimną wodą.
Wymieszać jajko i maślankę w płytkiej misce lub talerzu ciasta.
Połączyć mąkę kukurydzianą, 1 łyżeczka soli, 1/2 łyżeczka pieprzu, i 1/4 szklanki mąki w innej płytkiej misce lub talerzu ciasto.
Pogłębiać plastry pomidora w pozostałej 1/4 szklanki mąki; zanurzyć w mieszaninie jaj i pogłębiać w mieszance mąki kukurydzianej.
Wlać olej na Głębokość 1/2 cala w dużej żeliwnej patelni; ciepło do 37
Smażyć pomidory, partiami, na gorącym oleju 2 minuty z każdej strony lub na złoty kolor.
Osuszyć na ręcznikach papierowych lub stelażu z drutu.
Posyp gorące pomidory solą do smaku.
Ułóż pomidory na talerzu. Łyżka 2 łyżki sosu Rmoulade na środku każdego pomidora. Top każdy z 3 krewetki.
Dekorować, w razie potrzeby.