Krewetki kokosowe z sosem orzechowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 702 kalorie, 26g białka, oraz 51 g tłuszczu na porcję. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jeśli masz gorący sos, kokosowy, mleko kokosowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Placki krewetkowe z sosem orzechowo-kokosowym, Satay z kurczakiem i krewetkami z sosem kokosowo-orzechowym i sałatką ze świeżych warzyw, oraz Świeże letnie rolki z krewetkami, Mango, makaronem wodorostów i sosem kokosowo-orzechowym Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Osusz krewetki papierowym ręcznikiem. W małej misce połączyć skrobię kukurydzianą, sól, pieprz i cayenne. W osobnej misce ubijamy białka do spienienia. W innej misce umieść kokosa. Posmaruj krewetki skrobią kukurydzianą i otrząśnij nadmiar. Zanurz w białku jajka, a następnie naciśnij do kokosa, aby uzyskać pełne pokrycie. Staraj się, aby 1 ręka była sucha, dzięki temu rzeczy będą trochę czystsze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Posypka W Kształcie Serca
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Różne Krakersy Lub Chipsy Pita
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Posiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Na dużej patelni rozgrzać olej do 350 stopni F i delikatnie zanurzyć krewetki, 6 na raz. Smażyć przez około 3 minuty lub do złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Wyjmij je do stojaka, aby osuszyć.
5
Podawać z sosem orzechowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Orzechowy
6
W maszynce, puree bulion z kurczaka, mleko kokosowe, sok z limonki, sos sojowy, sos rybny, ostry sos, posiekany czosnek i imbir.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Sos Rybny
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
7
Dodaj masło orzechowe i pulse połączyć. Złóż kolendrę i przechowuj w lodówce, aż będzie gotowa do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwnik Spożywczy W żelu W Kolorze Czerwonym, Zielonym, żółtym I Niebieskim
3 łyżki Oleju Roślinnego
8
Doprowadzić sos do temperatury pokojowej i podawać z krewetkami kokosowymi.
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym z win, które można spróbować jest Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 46 dolarów.