Krewetki kokosowe Neely ' s Jumbo
Przepis Neely ' s Jumbo Coconut Shrimp można zrobić w około 25 minut. Jedna porcja zawiera 655 kalorii, 47g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 4,65 USD za porcję. Niewiele osób naprawdę lubiło to danie główne. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Mieszanka pomarańczowej marmolady, soli i pieprzu, bułki tartej panko i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezmleczny i pescatarian dieta. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia całkiem niezły wynik spoonacular 63%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Krewetki jumbo w skórce imbiru i kokosa, Nadziewane Krewetki Jumbo, oraz Grillowane Krewetki Jumbo.
Instrukcje
Rozgrzej olej we frytownicy do 350 stopni F.
Krewetki motylkowe i odłóż na bok.
W średniej misce wymieszaj panko i kokos. W innej średniej misce ubij jajka i odrobinę soli i pieprzu. W trzeciej misce wymieszaj mąkę, cebulę i czosnek w proszku. Pogłębiaj krewetki w mące, potem jajka, potem bułkę tartą.
Włożyć do rozgrzanej frytkownicy i smażyć partiami, aż będą chrupiące i złocistobrązowe; 2 do 3 minut.
Odcedź na tacy wyłożonej ręcznikiem papierowym.
Podawać na gorąco z pikantnym sosem do maczania z boku.
Wymieszaj wszystkie składniki w małej misce.
Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio
Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio to świetny wybór dla krewetek. Te chrupiące białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowanymi na różne sposoby, grillowanymi, smażonymi lub w sosie czosnkowym. Honig Reserve Sauvignon Blanc Rutherford z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 33 dolarów za butelkę.
![Honig Reserve Sauvignon Blanc Rutherford]()
Honig Reserve Sauvignon Blanc Rutherford