Krewetki Karmelowe (Wietnamski Tom Rim)
Need a danie główne bezglutenowe i pescatariańskie? Karmel krewetki (Wietnamski Tom Rim) może być wybitny przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 955 kalorii, 104g białka, oraz 23G tłuszczu. Na 11,34 zł / porcja, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 1. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pod ręką pieprz, pieprz, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to drogie przepis dla fanów wietnamskiego jedzenia. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Powolna kuchenka grzanego cydru z karmelową obwódką orzechową, Wietnamski Karmelowy Kurczak, oraz Ca Kho to (wietnamska ryba w sosie karmelowym) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodaj 1 krewetki lb świeżej wody lub krewetki, 1 szalotka (drobno posiekane), 1 pęczki szalotki, 1 łyżka sosu rybnego i 1/2 łyżeczka czarnego pieprzu w misce i pozwalają marinate.In wok lub mała patelnia, dodaj 2 łyżki oleju do gotowania i pozwól, aby olej się rozgrzał.
Dodać cukier i szpatułką wymieszać cukier w oleju, aby sos karmelowy nie był zatkany w grudkę. Gdy cukier i olej nabierają karmelowego koloru, Ustaw aside.In wok lub patelnia, podgrzać 2 łyżki oleju do gotowania i dodać krewetki i podsmażyć je przez 2 minuty.
Dodaj sos karmelowy i szpatułką saute wszystko razem, aż krewetki zamienia różowy wokół i soki wydają się zostały zasysane przez krewetki.
Podawać natychmiast.Catherine Thai z restauracji Cat w małym Sajgonie dostarczyła mi również jej wielokrotnie nagradzany przepis na krewetki karmelowe. Proszę.Karmelizowane krewetki nakrapiane w glinianym garnku:aby przygotować sos karmelowy, wrzuć cukier na małą patelnię, rozłóż na równą warstwę. Gotować na średnim ogniu (bez mieszania), aż cukier zacznie topnieć. Teraz możesz zacząć mieszać cukier i gotować, aż zmieni się to w ciemny bursztynowy kolor. Wyłącz ogrzewanie.Należy pamiętać, że cukier będzie nadal ciemniejszy kolor.Odczekać około 30 sekund do jednej minuty przed dodaniem 2 łyżek wody. Uważaj, bo to się rozpryskuje. Włącz ponownie ogień i gotuj na małym ogniu, aż karmel się rozpuści.
Umieścić skorupki w małej patelni i dodać kilka łyżek wody. Gotować przez kilka minut na dużym ogniu, a następnie wyrzucić muszle. Kontynuuj gotowanie, aby zmniejszyć bulion do około jednej łyżki stołowej.
Rozgrzać olej w woku na dużym ogniu.
Dodaj szalotkę i czosnek; smażyć, aż pachnące.
Dodaj krewetki i brązowy szybko.
Dodaj bulion, sos rybny, sos karmelowy, sól i cukier. Gotować, aż krewetki jest zrobione i sos zgęstnieje, o 4 do 5 protokół.
Dodaj szalotki, wymieszać, i wyłączyć ciepło.
Posypać czarnym pieprzem i podawać z gotowanym na parze ryżem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Chehalem 3 Winnica Pinot Gris z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris]()
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.