Krewetki i kasza z ' The Lee Bros. Charleston Kitchen
Krewetki i kasza z ' The Lee Bros. Charleston Kitchen może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje $3.8 za porcję. Jedna porcja zawiera 302 kalorie, 34g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. 84 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz bezgłowy shell-on shrimp, Charleston hominy, dojrzewające pomidory z winorośli i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Charleston Hominy from ' the Lee Bros. Charleston Kitchen, Hugo Cocktail z ' The Lee Bros. Charleston Kitchen, oraz Ser Henry 'ego z" The Lee Bros. Charleston Kitchen.
Instrukcje
Obierz i devein krewetki, rezerwując krewetki w misce i muszle w małym rondlu.
Dodać 2 szklanki wody, liść laurowy,1/2 łyżeczka soli koszernej, 1/4 łyżeczka cukru, i cayenne do rondla z muszli. Łyżką ubić muszle pod powierzchnią wody, przykryć i doprowadzić do duszenia na dużym ogniu. Odkryć, włączyć ciepło do średniego niskiego, i niech krewetki gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, o 10 protokół.
Tymczasem, ostrym nożem, pokroić krewetki na pół wzdłuż.
Umieścić pomidory w blenderze lub robocie i dodać ocet, 1/2 łyżeczki soli, a pozostałe 1/2 łyżeczki cukru. Proces do gładkiego przecieru, następnie przecedzić przez drobne sito, naciskając skórę i nasiona, aby uzyskać jak najwięcej soku, jak to możliwe. Wyrzucić skórę i nasiona. Powinieneś mieć 1,5 szklanki przecieru pomidorowego.
Rozrzucić boczek w dużej patelni sauté na średnim ogniu i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż boczek jest kusząco rumiane i wytworzył jego tłuszczu, o 8 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej, przenieść boczek do małego talerza wyłożonego ręcznikiem papierowym i gotować krewetki w tłuszczu boczku w partiach, uważając, aby nie tłoczyć patelni, i mieszając od czasu do czasu, tylko dopóki nie zwinięte w korkociągi i zwrócił różowy, o 2 protokół; rezerwy na talerzu. Wycisnąć połowę cytryny na krewetki i posypać 2 szczypty soli.
Szczep krewetki zasobów do patelni sauté, odrzucając ciał stałych, i mieszać z drewnianą łyżką, aby odebrać smaczne rumiane kawałki z dna patelni. Gdy czas się uspokoi, łyżka off 2 łyżki, a następnie ubić je do mąki widelcem w małej misce do pasty.
Dodać przecier pomidorowy i czosnek na patelnię, wymieszać, aby połączyć, a następnie ubić pastę z mąki do sosu. Gotować, aż mieszanina grubo pokryje tył łyżki.
Wytnij ciepło i złóż krewetki, aby się ogrzać. Doprawić do smaku solą, czarnym pieprzem i czerwonym octem winnym.
Pozostałą cytrynę pokroić na pół na 4 kliny.
Podawać krewetki na gorącym Charleston Hominy, i udekorować zarezerwowany boczek i kliny cytryny.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki można łączyć z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Thrive Pinot Grigio z 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Thrive Pinot Grigio]()
Thrive Pinot Grigio