Krewetki i homary i zacier

Krewetki i homary i zacier
Krewetki i homary Bangers i zacier mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 7,58 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 983 kalorii, 44g białka, oraz 46g tłuszczu. 6 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. Jeśli masz pod ręką sól morską, sok pomarańczowy, białko jaja i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 35 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 80%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy obejmują Wegańskie kiełbaski i zacier niskowęglowodanowy! (Bangers & Mash ) , Bangers and Mash, oraz Bangers and Mash.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Dla bangerów: za pomocą maszynki do mięsa lub młynka do żywności zmiel krewetki, homara i czosnek razem w dużej misce. Następnie dodaj do miski pietruszkę, estragon, przyprawę do owoców morza, sól, pieprz, gałkę muszkatołową, białko jaja i sok z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Funty średniej Wielkości Krewetek, Z Ogonem, Bez Skorupy, Bez żyłek3 Funty średniej Wielkości Krewetek, Z Ogonem, Bez Skorupy, Bez żyłek
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Każda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I PomarańczowaKażda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I Pomarańczowa
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(usuń Wszelki Rdzeń)(usuń Wszelki Rdzeń)
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Dobrze wymieszaj łyżką, upewniając się, że nie przesadzisz. Wskazówka: weź odrobinę mieszanki i włóż na sekundę do wrzącej wody, wyjmij i upewnij się, że przyprawa jest dobra. Jeśli potrzebujesz więcej soli lub pieprzu, nadszedł czas, aby to zrobić, zanim napełnisz osłonki. Aby przygotować kiełbaski, zrób mały otwór na końcu osłonki, a następnie zawiąż koniec osłonki w kierunku końca osłonki. Następnie napełnij obudowę zgodnie z instrukcjami dołączonymi do używanego sprzętu lub torbą na ciasto. Podczas napełniania przekręć lub zawiąż obudowę co 5 do 6 cali, aby utworzyć każde ogniwo do końca obudowy, a następnie zwiąż obudowę. Aby ugotować kiełbaski, w dużym rondlu zagotuj wodę, a następnie zmniejsz ogień do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
4
Dodaj linki i gotuj przez 5 do 6 minut. Następnie wyjmij kiełbaski, powtórz proces z pozostałymi kiełbasami, a następnie odstaw do ostygnięcia. Aby podsmażyć lub obrać kiełbaski, na patelni do smażenia na dużym ogniu dodaj 1 łyżeczkę oleju, podsmaż kiełbaski ze wszystkich czterech stron, 1 do 2 minut z każdej strony, a następnie powtarzaj proces, aż wszystkie kiełbaski zostaną ugotowane. Podczas gdy kiełbaski stygną, zacznij przygotowywać ziemniaki. W garnku o pojemności 1 galona zagotuj 10 szklanek wody. Następnie dodaj ziemniaki i gotuj do miękkości widelca, około 20 minut. Po ugotowaniu wyjmij z wody i odcedź. Następnie za pomocą ricera przetwórz ziemniaki przez ricer (lub młyn spożywczy) do miski. Jeśli nie masz ricera lub młyna spożywczego, możesz użyć miksera z nasadką do trzepaczki, mieszając na wysokim poziomie, aby wygładzić. Po obraniu ziemniaków dodaj masło i dopraw solą i pieprzem. Wykończ gęstą śmietaną, mieszając. Do sosu: w rondelku na średnim ogniu dodaj sok pomarańczowy i cebulę i gotuj na wolnym ogniu. Zmniejsz sok do 1/2 szklanki, a następnie dodaj chrzan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko RozbiteKotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
1 Mała Rzepa, Obrana I Pokrojona Na Kawałki O Wymiarach 1,25 Cm1 Mała Rzepa, Obrana I Pokrojona Na Kawałki O Wymiarach 1,25 Cm
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)2/3 Szklanki Cukru (4 1/4 Uncji)
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
5
Zdejmij z ognia i wymieszaj masło na koniec. Trzymaj ciepło do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
6
Na kiełki: w rondelku na średnim ogniu dodaj olej i podgrzej. Następnie dodaj boczek i gotuj przez 2 minuty, mieszając przez cały czas. Następnie dodaj cebulę i ponownie gotuj przez 2 minuty; cebulę należy zmiękczyć. Następnie odlać patelnię winem. Wymieszaj i dodaj brukselkę, gotując do zrumienienia na brzegach, 8 do 9 minut. Dopraw solą i pieprzem. Do podania ułóż ziemniaki na talerzach i posyp brukselką, a następnie kiełbasą.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
KiełkiKiełki
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Ziemniak Przekrojony Wzdłuż Na Pół I Pokrojony W Cienkie PlasterkiZiemniak Przekrojony Wzdłuż Na Pół I Pokrojony W Cienkie Plasterki
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Skrop sosem i wykończ estragonem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I PomarańczowaKażda Posiekana Słodka Papryka Czerwona, żółta I Pomarańczowa
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę

Składniki

591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweboczek pokrojony w kostkęboczek pokrojony w kostkę4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweBrukselka, podzielona i gotowana na parzeBrukselka, podzielona i gotowana na parze1( bakłażany)białko jaja, ubijane na średnie szczytybiałko jaja, ubijane na średnie szczyty1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoposiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoposiekany świeży estragonposiekany świeży estragon4krewetki i żyłkiPosiekany świeży estragon do dekoracjiPosiekany świeży estragon do dekoracji3goździkiczosnek, splitczosnek, split1porcja startego parmezanuolej z pestek winogronolej z pestek winogron1szczyptaSzczypta mielonego białego pieprzuSzczypta mielonego białego pieprzu4krewetki i żyłkiSól i mielony pieprzSól i mielony pieprz4krewetki i żyłkiSól i mielony biały pieprzSól i mielony biały pieprz2Spód: okruszki z herbatników grahamszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1porcja startego parmezanu1 mała rzepa, obrana i pokrojona na kawałki o wymiarach 1,25 cm1 mała rzepa, obrana i pokrojona na kawałki o wymiarach 1,25 cm6largesZiemniaki Idaho, obrane i pokrojone na 1-calowe kawałki, przechowywane w wodzie do czasu gotowaniaZiemniaki Idaho, obrane i pokrojone na 1-calowe kawałki, przechowywane w wodzie do czasu gotowania1Sok z cytrynySok z cytryny113papryka habaneromięso homara, gotowanemięso homara, gotowane1szczyptaSzczypta świeżo startej gałki muszkatołowejSzczypta świeżo startej gałki muszkatołowej2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekotlety wieprzowe, rozdrobnione i cienko rozbitekotlety wieprzowe, rozdrobnione i cienko rozbite50caleosłonka wieprzowa namoczona w ciepłej wodzieosłonka wieprzowa namoczona w ciepłej wodzie591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecienko pokrojona czerwona cebulacienko pokrojona czerwona cebula1warzywo (np. szpinak)świeżo starty ser Pecorino-Romano lub do smakuświeżo starty ser Pecorino-Romano lub do smaku1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo3 funty średniej wielkości krewetek, z ogonem, bez skorupy, bez żyłek3 funty średniej wielkości krewetek, z ogonem, bez skorupy, bez żyłek454papryka habanerokrewetki, obrane i deveined, 30 do 40 liczyćkrewetki, obrane i deveined, 30 do 40 liczyć113papryka habanero(1 kij) niesolone masło, w temperaturze pokojowej(1 kij) niesolone masło, w temperaturze pokojowej1porcja startego parmezanumasło niesolonemasło niesolone4krewetki i żyłkiWino białe, do degażowaniaWino białe, do degażowania2Spód: okruszki z herbatników grahamcebula żółta, mała kostkacebula żółta, mała kostka

Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio

Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio to moje najlepsze opcje dla krewetek. Te chrupiące białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowanymi na różne sposoby, grillowanymi, smażonymi lub w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Cadre Stone Blossom Sauvignon Blanc. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 22 dolarów za butelkę.
Kadra Kamień Kwiat Sauvignon Blanc
Kadra Kamień Kwiat Sauvignon Blanc
Aromatycznie to wino pęka słonymi cytrusami z pikantnymi zielonymi nutami zielnymi i tiolami z marakui. W tle ślady zielonego jabłka, ogórka i melona z kwiatowymi aromatami egzotycznych przypraw i kolendry. Na nosie zdecydowanie jest atrakcyjna ziemistość, która z powodzeniem łączy się z obietnicą jasnych cytrusów. Wyobraź sobie, że były Sauvignon Blanc pop rocks...to wino jest właśnie tam z wybuchową świeżością na podniebieniu. Nie daj się zwieść energii, to wino ma mnóstwo konsystencji, która wydobywa złożoną kolekcję smaków. Słone owoce cytrusowe prowadzą, a następnie ziemiste zielone nuty ziołowe, które dopełniają melon i brzoskwinia. Wszystko to jest otoczone przepyszną mineralnością. Możesz posmakować wieku i mądrości tych winorośli oraz ich pięciu dekad współistnienia z pobliskim Oceanem Spokojnym. To zdecydowanie nie jest typowy California SB.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia44
Magazyn