Krewetki gotowane z oliwą z oliwek z zimowym Pistou

Krewetki gotowane z oliwą z oliwek z zimowym Pistou
Krewetki gotowane na oliwie z zimowym Pistou to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 6 porcjami. Na 2,62 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 238 kalorii, 7G białka, oraz 20 g tłuszczu. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka oliwy z oliwek, gałązki tymianku, liście pietruszki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. To będzie hit w Twoim Zima wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Krewetki gotowane z oliwą z oliwek z zimowym Pistou, Oliwa z oliwek gotowany kurczak i rzodkiewka z cytrusowym Pesto, oraz Jajka gotowane i parmezan na opiekanej Brioche z Pistou.

Instrukcje

1
Doprowadzić duży rondel z wodą do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Dodaj liście bazylii i gotuj na wolnym ogniu 15 sekund. Używając sitka lub łyżki z rowkiem, przenieś bazylię bezpośrednio do blendera.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane I Starte2 średnie żółte Cebule, Obrane I Starte
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Dodaj 1 łyżeczkę grubej soli do wody w tym samym rondlu i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
4
Dodać marchew i gotować 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
5
Dodać brokuły i kalafior, i gotować, aż wszystkie warzywa będą miękkie, o 5 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1 (14 Uncji) Puszka Bulionu Z Kurczaka1 (14 Uncji) Puszka Bulionu Z Kurczaka
6
Drenaż. Za pomocą łyżki szczelinowej, przenieść warzywa do miski z lodowatą wodą i odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Dobrze spuścić.
8
Dodać warzywa, bulion warzywny, fasolę żurawinową, pietruszkę i 1/4 szklanki oleju do bazylii w blenderze. Puree, aż będzie gładkie, czasami zeskrobując boki blendera gumową szpatułką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola żurawinowaFasola żurawinowa
Pietruszka Drobno Posiekana Do DekoracjiPietruszka Drobno Posiekana Do Dekoracji
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
9
Przenieść pistou do średniej miski i doprawić do smaku solą i pieprzem. DO AHEAD Pistou może być wykonany 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj. Przed podaniem przepłukać w kuchence mikrofalowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
10
Do ciężkiego dużego rondla wlać 3 szklanki oliwy i dodać gałązki tymianku. Podłącz termometr do głębokiego smażenia z boku rondla i podgrzewaj olej na średnim ogniu, aż termometr zarejestruje się między 74° a180.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
11
Krewetki posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
12
Dodaj krewetki do gorącego oleju i kłusować tylko do krewetki są nieprzezroczyste w centrum, Regulacja ciepła do utrzymania temperatury między 74° i180, o 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Cienki-Cienki-
13
Przenieś krewetki do ręczników papierowych, aby osuszyć.Rozgrzany pistou podzielić na 4 lub 6 talerzy. Top pistou z gotowanymi krewetkami i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange tardive Pinot Gris. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 99 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
Zind-Humbrecht Clos Windsbuhl Vendange Tardive Pinot Gris
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia29
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeZimowe
Magazyn