Krewetki czosnkowo-paprykowe
Krewetki czosnkowo-paprykowe mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $3.6 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 367 kalorii. Jeśli masz masło, nitki szafranowe, cebula i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Gazpacho Z Grillowanymi Krewetkami Z Papryki I Grzankami Czosnkowymi, Krewetki pieczone w czosnku z czerwoną papryką i wędzoną papryką, oraz Krewetki paprykowe z orzechami włoskimi.
Instrukcje
W dużym garnku podgrzać 2 łyżki oleju.
Dodaj muszle krewetek i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmienią różowy, 3 protokół.
Dodaj cebulę, koper włoski, seler, zmiażdżony czosnek i szafran i gotować, aż zmięknie, 5 protokół.
Dodać Pernod i brandy i gotować, aż odparuje. Wymieszać z koncentratem pomidorowym, dodać 6 szklanek wody i doprowadzić do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu, aż bulion zmniejszy się do 4 filiżanek, 45 minut.
Dodać gałązki estragonu i pietruszki i odstawić na ogień przez 15 minut.
Odcedzić płyn, naciskając warzywa, aby rozgnieść je przez sito. Alternatywnie przepuścić mieszaninę przez młyn spożywczy. Odrzuć muszle krewetek.
Przenieść płyn do rondla i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do 2 filiżanek, 30 protokół. Wymieszać z masłem i doprawić solą i pieprzem.
Na dużej patelni, podgrzać 1 łyżkę oleju, aż się połysk. Sezon krewetki z solą i pieprzem, następnie podsmażyć na dużym ogniu, obracając raz, aż prawie gotowane, 2 protokół.
Przenieś krewetki na talerz.
Dodaj pozostałe 3 łyżki oleju do patelni.
Dodać mielony czosnek i gotować na małym ogniu, aż zmięknie i Złoty, 1 minutę. Wymieszać z papryką. Powrót krewetki na patelni i dodać posiekane zioła i sok z cytryny. Gotować przez 1 minutę dłużej, aż krewetki są białe w całym.
Chochla sos do miski i top z krewetek.
Skropić olej czosnkowy nad krewetkami i podawać od razu.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santa Margherita Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
![Santa Margherita Pinot Grigio]()
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.