Krewetki Cajun i sos Andouille Alfredo na makaronie

Krewetki Cajun i sos Andouille Alfredo na makaronie
Krewetki Cajun i sos Andouille Alfredo nad makaronem może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 36g białka, 54g tłuszczu, oraz w sumie 828 kalorii. Na 3,36 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Niewiele osób lubiło to danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Udaj się do sklepu i odbierz kiełbasę andouille, paprykę, rosół z kurczaka i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Krewetki Cajun z pomidorowym makaronem Alfredo, Kremowy makaron z cukinią Cajun z kapustą i kiełbasą Andouille, oraz Makaron Cajun Alfredo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Obierz krewetki i devein, w razie potrzeby. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
2
Przygotować fettuccine zgodnie ze wskazówkami opakowania; odcedzić makaron i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
FettuccineFettuccine
MakaronyMakarony
3
Gotować kiełbasę w dużym piecu holenderskim na średnim ogniu 10 minut lub aż rumiane; usunąć kiełbasę, i osuszyć, rezerwując 1 łyżka kapieli w piecu holenderskim. Odstaw kiełbasę na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełbasaKiełbasa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
4
Roztopić masło w kapieli w holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
5
Dodaj krewetki, i gotować 5 minut lub tylko do krewetki skręcić różowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
6
Usuń krewetki i utrzymuj ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrewetkiKrewetki
7
Dodać cebulę i kolejne 3 składniki; gotować, ciągle mieszając, na średnim ogniu 10 minut. Wymieszać przyprawy Cajun i mąkę. Gotować na średnim ogniu, 1 minutę, stale mieszając. Stopniowo mieszać w bulionie z kurczaka. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu. Gotować 1 minutę. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiej, i mieszać w śmietanie; gotować na średnim ogniu 8 minut lub aż mieszanina simmers.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa CajunPrzyprawa Cajun
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Krem CiężkiKrem Ciężki
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CebulaCebula
8
Dodaj pasteryzowane kostki sera, kiełbasa, i krewetki, mieszając, aż ser topi.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełbasaKiełbasa
SerSer
KrewetkiKrewetki
9
Wymieszaj posiekaną zieloną cebulę, parmezan i posiekaną świeżą natkę pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
świeża Pietruszkaświeża Pietruszka
Zielona CebulaZielona Cebula
10
Podawać na gorącej gotowanej fettuccine.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowane FettuccineGotowane Fettuccine
11
Uwaga: do celów testowych użyliśmy Velveety do pasteryzowanego produktu serowego. Zamrażać krewetki i makaron andouille w 3 (8 1/4 - x 5 1/4-x 1-cal) jednorazowe Patelnie foliowe pokryte folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser VelveetaSer Velveeta
Kiełbasa AndouilleKiełbasa Andouille
KrewetkiKrewetki
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
12
Umieść w plastikowych workach do zamrażania z zamkiem błyskawicznym. Zamrażać do 1 miesiąca, w razie potrzeby.
13
Wyjąć z worka zamrażarki i piec, przykryty, w temperaturze 350 przez 1 godzinę i 15 minut. Lub rozmrozić w lodówce przez noc i piec, przykryty, w 350 przez 45 minut. Każda patelnia zawiera około dwóch porcji.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Mark West Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Mark West Pinot Grigio
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia22
Magazyn