Krewetka Tom Mniam

Krewetka Tom Mniam jest bezmleczne przepis z 6 porcjami. Na 2,28 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 431 kalorii, 13g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów kuchni azjatyckiej. Przynosi wam to moje przepisy. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka liści kolendry, Azjatycki sos rybny, galangal i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 53%, co jest dobre. Podobne przepisy to Krewetki 2 sposoby: sos sojowy - Grillowane krewetki z sałatką szpinakową i krewetkami w Nowym Stylu, Omlet z krewetek / stir-fried Eggs With Red Onions and Shrimp Recipe, oraz Hawaiian Shrimp Truck Special (Garlic Lemon Butter Shrimp).
Instrukcje
Lekko zmiażdżyć trawę cytrynową.
Pokrój łodygę na około 3 cale długości.
Pokrój chili w poprzek na cienkie pierścienie; Odrzuć łodyżkę.
W 3-do 4-quart patelni, połączyć trawę cytrynową, pierścienie chili, galangal, liść limonki i bulion. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, przykryć i gotować na wolnym ogniu 15 do 20 protokół.
Tymczasem, w 6-do 8-quart patelni, doprowadzić około 3 kwarty wody do wrzenia na dużym ogniu.
Dodaj makaron i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż ledwo miękkie do ugryzienia, 3 do 4 protokół.
Makaron ułożyć w 5 lub 6 dużych miseczkach do zupy.
Łyżką szczelinową, łyżką trawy cytrynowej, pierścieniami chili, galangalem i liśćmi limonki z bulionu i odrzuć.
Wymieszać krewetki do bulionu i gotować, aż będą nieprzezroczyste w najgrubszej części (cięte do badania), 2 do 3 protokół.
Krewetki przelewamy łyżką na makaron w miseczkach.
Do bulionu dodać sok z limonki i sos rybny do smaku. Chochla do misek.
Posypać kolendrą i cebulą.
Dodać olej chili do smaku.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santi Sortesele Pinot Grigio. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Santi Sortesele Pinot Grigio]()
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.