Krewetka Seler Victor
Krewetka seler Victor jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 6 porcjami. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 124 kalorie, 2G białka, oraz 12g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, sól i pieprz, serduszka selera i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 42%, co jest solidne. Spróbuj Seler Wiktor, Krewetki Tamaryndowca Z Chińskim Selerem, oraz Kremowa Sałatka Z Krewetek I Selera dla podobnych receptur.
Instrukcje
Trim i odrzucić twarde końce łodygi z serc selera, utrzymując łodygi przymocowane do podstaw; trim i odrzucić wierzchołki, aby łodygi o długości 8 cali. Opłukać i odsączyć serduszka selera. Z obieraczką do warzyw, pare grubych sznurków z zewnętrznych grzbietów łodygi.
Przetnij każde serce na pół wzdłuż; zawiąż każdą połowę ciasno wokół środka bawełnianym sznurkiem.
Połączyć seler i bulion w 5-do 6-quart patelni (co najmniej 10 w. szerokie). Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu; przykryć, zmniejszyć ogień,i gotować na wolnym ogniu, aż seler będzie miękki po przekłuciu, 12 do 15 minut, obracając wiązki w połowie gotowania.
Połączyć oliwę z oliwek i ocet w 1-galon ciężki plastikowy worek żywności. Szczypcami przełożyć seler z bulionu do worka. Ustaw pionowo i pozostaw do ostygnięcia.
Tymczasem, dodać krewetki do bulionu; doprowadzić do dusić na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ciepło i dusić, odkryte, tylko do krewetki są nieprzezroczyste, ale nadal wilgotne patrząc w środku najgrubszej części (wyciąć do testu), 30 sekund do 1 minuty. Łyżką szczelinową podnieś krewetki z bulionu i dodaj do plastikowej torby z selerem (zachowaj bulion do innych zastosowań lub Odrzuć).
Ostudzić, około 30 minut, a następnie naciśnij worek do uszczelnienia. Torba włączyć płaszcz seler i krewetki z opatrunkiem. Schłodzić do ostygnięcia, co najmniej 2 godziny lub do 1 dnia, obracając torebkę od czasu do czasu.
Wyciągnij seler z dressingu; Usuń i wyrzuć sznurki i umieść wiązkę na każdym talerzu obiadowym. Łyżką szczelinową podnieś krewetki z sosu i Kopca obok selera.
Na każdej porcji przeciskamy 2 filety anchois, następnie posypujemy kaparami. Tuck rukoli wokół selera i krewetek. Łyżka pozostałego sosu z worka nad sałatkami i dodać sól i pieprz do smaku.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Skyfall Pinot Gris. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Skyfall Pinot Gris]()
Skyfall Pinot Gris
Blada słoma w Kolorze z nutami mango, kwiatu cytrusów i banana w nosie. Na podniebieniu mieszanka owoców tropikalnych rozwija się w smakach mandarynki, mango, grejpfruta i banana. Te tropikalne nuty są kontynuowane przez długi i utrzymujący się finisz.