Krewetka & czarny pieprz stir-fry
Krewetka & czarny pieprz stir-fry może być tylko bezmleczne i pescatariańskie przepis, którego szukałeś. Na $3.0 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 2. Jedna porcja zawiera 492 kalorie, 30g białka, oraz 17g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, zapakuj krewetki, smażyć warzywa i makaron i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 10 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Z łyżeczką wynik 68%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Czarny Pieprz Kurczak Stir Fry, Czarny Pieprz Tofu Stir Fry, oraz Czarny Pieprz Tofu Stir Fry.
Instrukcje
Do średniej miski włóż pokruszony pieprz, następnie wrzuć krewetki i odrobinę soli.
Podgrzać 1 łyżkę oleju na woku lub patelni na dużym ogniu.
Dodać krewetki i smażyć przez 30 sekund bez obracania. Wymieszać i pozostawić na kolejne 30 sek. - 1 min., aż będzie różowy. Odstawić.
Na patelni rozgrzać resztę oleju i wymieszać smażyć warzywa i makaron zgodnie z instrukcją pakowania. Naciśnij na bok patelni, wlej sos ostrygowy na pustą stronę, a następnie podgrzej, aż bąbelki. Wrzucić krewetki z powrotem na patelnię i mieszać do sosu z makaronem i warzywami przez 30 sekund, aż gorące.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
![Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris]()
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.