Krew Pomarańcza-Szkliwiona Pierś Indyka Z Ziemniakami Pieczonymi W Piecu
Krew pomarańcza-Glazurowana pierś indyka z ziemniakami pieczonymi w piecu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Na 2,21 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 362 kalorie, 32G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. 106 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka octu balsamicznego, oliwy z oliwek, miodu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pieczona W Piecu Pierś Z Indyka, Pieczona w piecu pierś z indyka z sosem z patelni, oraz Pierś indyka Polana miodem z prażonym ananasem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji dolnej i rozgrzej piekarnik do 163°.
Połącz sok z pomarańczy, skórkę, miód, czosnek, musztardę, ocet, płatki pieprzu i masło w średnim rondlu. Doprawić solą i pieprzem i zagotować na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż szkliwo zmniejszy się o połowę, o 30 protokół.
Połowę glazury przełożyć do pojemnika i odstawić do podania.
W międzyczasie umieść indyka na patelni. Doprawić solą i pieprzem oraz skropić oliwą z oliwek. Ziemniaki układamy wokół mięsa, doprawiamy solą i pieprzem i pieczemy przez 1 godzinę.
Wyjąć z piekarnika i podlać indyka glazurą. Kontynuuj pieczenie, fastrygowanie z dodatkową glazurą co 20 minut, aż skóra będzie złotobrązowa i natychmiastowy odczyt termometru rejestruje 74° Po włożeniu do najgrubszej części piersi, 1 1/2 do 2 godzin łącznie. Jeśli skóra zaczyna się zbyt ciemna, namiot luźno z folią aluminiową.
Po zakończeniu indyka wyjmij z piekarnika i pozostaw na 15 minut. Pokroić z kości, pokroić, ułożyć na półmisku z ziemniakami i skropić sokami z patelni. Ciepłe zastrzeżone glazury i służyć obok.