Kremy karmelowe
Przygotowanie kremów karmelowych zajmuje około 35 minut . Za 31 centów za porcję otrzymasz przystawkę dla 18 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis wegetariański z laktoowowegetariański ma 292 kalorie , 2 g białka i 14 g tłuszczu na porcję. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fana. Udaj się do sklepu i kup brązowy cukier, żółtka, sól i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje bardzo słabą (ale wciąż możliwą do poprawienia) ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Podobne przepisy to tartaletki czekoladowo-karmelowe , batony migdałowo-czekoladowo-karmelowe i ciasto jabłkowe z karmelową polewą z brązowego cukru .
Instrukcje
W dużej misce utrzyj masło z brązowym cukrem na jasną i puszystą masę. Dodaj żółtka i wanilię.
Wymieszaj mąkę, orzechy pekan i sól; stopniowo dodawaj do ubitej masy i dobrze ubij. Uformuj dwie bułki o średnicy 25 cm; każdą owiń folią spożywczą. Schłodź w lodówce przez 1-2 godziny.
Rozpakuj i pokrój na plasterki o grubości 1/4 cala.
Układać w odstępach 5 cm na nieposmarowanych blachach do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 11–13 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Wyjąć na kratkę do ostygnięcia.
Aby przygotować nadzienie, rozgrzej masło w rondelku na średnim ogniu, aż do uzyskania złotego koloru.
Przełóż masę do dużej miski, dodaj cukier puder, wanilię i tyle śmietanki, aby uzyskać konsystencję nadającą się do smarowania.
Rozprowadź na spodzie połowy ciasteczek, przykryj pozostałymi ciasteczkami.