Kremowy zielony sos Chile i awokado
Kremowy zielony Chile i sos z awokado może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 9 i kosztuje 42 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis ma 49 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jeśli masz jalapeño-łodyga, sok z limonki, Poblano chile—łodyga, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Kremowy Zielony Sos Chile I Awokado, Grillowany kurczak z kremowym Zielonym Chile, Tomatillo i sosem z awokado, oraz Enchiladas z kurczaka z kremowym zielonym sosem Chile.
Instrukcje
Wątku awokado, cebula, pomidory, czosnek, jalapeo i chile na szaszłyki.
Posmaruj kebaby olejem i grilluj na dużym ogniu, obracając od czasu do czasu, aż warzywa zostaną zwęglone w miejscach, około 15 minut; pozostaw do ostygnięcia.
Wyjmij składniki ze szaszłyków i przenieś je do blendera.
Dodaj kolendrę, wodę i sok z limonki. Puree na gładką masę i doprawić solą.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Chili można sparować z Cava, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jedno wino można spróbować jest Masia Puigmolto Can Xa Brut Cava. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Masia Puigmolto Can Xa Brut Cava]()
Masia Puigmolto Can Xa Brut Cava