Kremowy sernik krabowy
Jeśli masz około 1 godziny do spędzenia w kuchni, kremowy sernik krabowy może być znakomitym przepisem na pescatarian, który warto wypróbować. Ten przepis służy 20 osobom. Za 59 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 13 g tłuszczu i łącznie 149 kalorii . Ten przepis z Taste of Home ma 13 fanów. Jeśli masz pod ręką przyprawę do owoców morza, sos pieprzowy, krakersy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 30% wyniku , co jest raczej złym wynikiem. Kremowe garnki z kraba kreolskiego , kremowy, serowy dip krabowy i kremowy sernik amaretto są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W małej misce połącz okruchy krakersów i masło. Naciśnij dolną część nasmarowanej 9-calowej części. tortownica.
Połóż patelnię na blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 10 minut.
Połóż patelnię na ruszcie. Zmniejsz temperaturę do 325°.
W dużej misce ubij serek śmietankowy i 1/4 szklanki kwaśnej śmietany, aż masa będzie gładka.
Dodaj jajka; ubijaj na niskich obrotach, aż do połączenia.
Dodać cebulę, sok z cytryny, przyprawę do owoców morza, ostry sos paprykowy i pieprz; ubijaj, aż się zmiksuje. Złóż kraba.
Wylać na skorupę. Umieść patelnię z powrotem na blasze do pieczenia.
Piec przez 35-40 minut lub do momentu, aż środek prawie się zetnie. Studzimy patelnię na kratce przez 10 minut. Ostrożnie przesuń nóż po krawędzi patelni, aby poluzować. Schłodzić 1 godzinę dłużej.
Na wierzchu rozsmaruj pozostałą śmietanę. Schłodzić przez noc.
Przed podaniem sernik należy pozostawić na 30 minut w temperaturze pokojowej.
W razie potrzeby posyp przyprawą do owoców morza. Resztki przechowuj w lodówce.