Kremowy Pieczony Kalafior
Kremowy pieczony kalafior to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 198 kalorii, 7G białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jeśli masz pod ręką czosnek, cebulę vidalian, ciężką śmietanę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Pieczony kalafior z kremowym dipem parmezan pieczony kalafior z kremowym dipem parmezan, Kremowa Zupa Z Pieczonego Kalafiora, oraz Cały pieczony kalafior z kremowym sosem Dijon dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F. Spryskaj dużą blachę do pieczenia sprayem zapobiegającym przywieraniu.
Rozłóż kalafior na blasze do pieczenia w jednej warstwie.
Skropić 2 łyżkami oleju i odrobiną soli i pieprzu. Rzuć dobrze płaszcz. Piecz, mieszając raz lub dwa razy, aż kalafior będzie po prostu miękki, o 20 protokół.
Tymczasem podgrzać pozostałą łyżkę oleju z masłem w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać czosnek i cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 8 protokół. Wymieszać z serem śmietankowym i ciężką śmietaną i doprowadzić do duszenia.
Dodaj kalafior, podrzucając delikatnie, aby dobrze płaszcz.
Przełożyć do miski i posypać natką pietruszki.