Kremowy kurczak masala
Kremowy kurczak masala to indyjski przepis, który służy 4. Jedna porcja zawiera 481 kalorii, 27g białka, oraz 37 g tłuszczu. Na 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food ma 570 fanów. Mieszanka kartonu podwójnej śmietany, łagodny proszek chili, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 64%, co jest solidne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Kremowy Kurczak Masala, Kremowy Kurczak Tikka Masala, oraz Kurczak w kremowym pomidorowym Curry: Kurczak tikka Masala.
Instrukcje
W misce umieścić kurczaka, imbir, czosnek, chili w proszku, kolendrę, sok z limonki i 1 łyżkę oleju. Wymieszać i odstawić. Cebulę posiekać, posiekać i posiekać chili.
Podgrzej dużą płytką patelnię. Wrzucamy kurczaka i marynatę i smażymy przez około 6-8 minut, od czasu do czasu mieszając.
W międzyczasie rozgrzać pozostały olej na patelni i smażyć cebulę i chilli przez 3-4 minuty, aż będzie miękka.
Dodać kurkumę i mieszać smażyć przez 1 minutę. Obniżyć ogień, wlać śmietanę i gotować na wolnym ogniu przez 2-3 minuty.
Dodać kurczaka i gotować na wolnym ogniu przez 5 protokół, lub aż gotowane. Doprawić i wymieszać sokiem z cytryny.
Podawać z ryżem i chlebem naan.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian można łączyć z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować Aichenberg Premium Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
![Aichenberg Premium Gruner Veltliner]()
Aichenberg Premium Gruner Veltliner
Premium Gruner Veltlinern firmy Aichenberg to rodzinny austriacki przysmak. Ma aromaty świeżych owoców i pikantności, z nutami tropikalnych owoców i pieprzu. Świeżość w smaku daje smaki zielonych jabłek, które są trwałe i pakować poncz na finiszu. To wino dobrze pasuje do białego mięsa, ryb, serów i włoskich potraw, takich jak pizza i makarony.