Kremowy kalafior z dodatkiem okruchów Herbowanych

Kremowy kalafior z dodatkiem okruchów Herbowanych
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać kremowany kalafior z Herbed okruchy Topping spróbować. Ten przepis służy 10. Na 1,29 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 217 kalorii, 12g białka, oraz 7G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz por, tymianek, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kalafior Z Dodatkiem Okruchów Herbowanych, Mini tarty kalafiorowe z ziemniaczaną skórką Gruyere i boczkiem okruchy parmezanu, oraz Ciasto Owocowe Z Polewą Okruchową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Umieścić kromki chleba w robocie kuchennym i proces, aż drobne okruchy środka 3 szklanki. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
3
Gotować kalafior we wrzącej wodzie 15 minut lub do miękkości; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
WodaWoda
4
Rozpuścić 1 łyżkę masła w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać por I 3 ząbki czosnku; gotować 7 minut lub do miękkości, często mieszając. Lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
PorPor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
6
Połączyć mąkę z mlekiem, mieszając trzepaczką; dodać do patelni. Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu; gotować 2 minuty lub aż gruby, stale mieszając. Wymieszać 3/4 łyżeczki soli, sera i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
7
Zdjąć z ognia; wymieszać z kalafiorem. Łyżka mieszanki kalafiora do 13 x 9-calowe naczynie do pieczenia pokryte sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
KalafiorKalafior
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
Roztopić Pozostałe 1 łyżeczka masła w małej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodaj pozostałe 3 ząbki czosnku; gotować 30 sekund lub aż lekko rumiane, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
10
Zdjąć z ognia.
11
Połączyć bułkę tartą, pozostałe 1/4 łyżeczki soli, natkę pietruszki i tymianek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
Pietruszka-naćPietruszka-nać
TymianekTymianek
SólSól
12
Skropić mieszanką czosnkowo-maślaną; wrzucić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CzosnekCzosnek
13
Posypać mieszaninę bułki tartej równomiernie na mieszaninie kalafiora.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
Bułka TartaBułka Tarta
14
Piec w 400 przez 30 minut lub aż bąbelkowo i rumiane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia14
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn