Kremowy groszek z chrupiącą szalotką
Kremowany groszek z chrupiącą szalotką może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.24 za porcję. Jedna porcja zawiera 403 kalorie, 12g białka, oraz 24g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz masło, papryka, sól koszerna, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 55%, co jest solidne. Spróbuj Szpinak kremowy z chrupiącą szalotką, Steakhouse kremowy szpinak z chrupiącą szalotką, oraz Groszek z chrupiącą szalotką dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu na średnim ogniu dodaj masło.
Dodać płatki czerwonej papryki i czosnek i gotować, aż czosnek zacznie brązowieć, o 1 do 2 protokół. Wymieszać cebulę i gotować przez dodatkowe 1 do 2 minut, aby zmięknąć.
Dodać mąkę i gotować przez 1 minutę, mieszając, tworząc zasmażkę.
Ubijamy mleko i gotujemy na wolnym ogniu, aby usunąć wszystkie grudki.
Dodać groszek, parmezan, bulion z kurczaka, sól i pieprz. Gotować przez 2 do 3 minut.
Wyjąć z ognia i kadzi mieszaninę do miski.
Podawać z chrupiącą szalotką.
Mąkę, sól, pieprz i paprykę umieścić w średniej wielkości misce do mieszania. Wrzucić szalotki do mąki równomiernie płaszcz.
Włożyć szalotkę do sitka siatkowego i strząsnąć nadmiar mąki.
W średniej wielkości patelni saute na średnim ogniu dodaj oliwę z oliwek.
Rozgrzać olej do prawie palenia i dodać szalotki. Gotować mieszając często, aż szalotki zaczynają brązowieć, o 2 do 3 protokół.
Usuń szalotki z patelni na papierowy ręcznik wyłożony talerz. Doprawić solą, do smaku.