Kremowy Flan czekoladowo-serowy z sosem Hibiskusowym
Przepis kremowy Flan czekoladowo-serowy z sosem Hibiskusowym jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników europejskiej żywności. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 419 kalorii. Na $2.2 za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz strąki anyżu gwiazdkowego, SOS hibiskusowy, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Makarony czekoladowo-Hibiskusowe z Ganache z hibiskusem, Flan z guawanem i serem (Flan de Guayaba y Queso), oraz Flan de Queso-Flan z serem śmietankowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. odłóż na bok 8 x 4-calowy Bochenek (pojemność 4 filiżanek), 10-calowy okrągły placek lub dwanaście 4-uncjowych ramekinów. Przygotuj żaroodporne naczynie lub patelnię o głębokości co najmniej 3 cali, która jest wystarczająco duża, aby wygodnie pomieścić patelnię lub ramekiny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na Ciasto
Patelnia Bochenkowa
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Piekarnik
2
Aby zrobić karmel, połączyć cukier w małej patelni z wodą i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, obserwując uważnie, aż mieszanina zgęstnieje, aby wyglądać jak syrop, szybko pęcherzyki i zamienia bogaty kolor karmelu. Szybko wlać gorący karmel do patelni tortowej (lub ramekinów) i obracać, aby równomiernie pokryć spód(y) i boki, zanim mieszanina stwardnieje. Odstawić i ostudzić podczas dokonywania flan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolor Karmelowy
Karmel
Cukier
Syrop
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na Ciasto
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
3
Aby zrobić flan, połącz pełne mleko i mleko skondensowane w rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko Skondensowane Słodzone
Mleko Pełne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
4
Dodaj rum, anyż, laski cynamonu, anyż, ekstrakty wanilii i migdałów, ziarna wanilii i nasiona, gałkę muszkatołową i sól. Doprowadzić ledwo do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu, i gotować delikatnie przez 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Cynamonu
Wanilia
Anyż Gwiaździsty
Anyż
Migdały
Gałka Muszkatołowa
Nasiona
Sól
Miód Cytrusowy
5
Dodaj czekoladę, mieszając drewnianą łyżką, aby pomóc stopić i zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewniana
6
Wyjąć z ognia i niech przyprawione mieszaniny czekolady ostygnie do temperatury pokojowej. Gdy mieszanina jest chłodna, Usuń fasolę wanilii, laski cynamonu i anyż Gwiaździsty widelcem lub łyżką szczelinową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Cynamonu
Wanilia
Anyż Gwiaździsty
Czekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
7
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 168°. Ustaw kąpiel z gorącą wodą, przygotowując czajnik z wrzącą wodą i naczynie do pieczenia wystarczająco duże, aby pomieścić patelnię na ciasto (lub ramekiny).
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Forma Na Ciasto
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Piekarnik
8
Drewnianą łyżką ubić serek w dużej misce do miksowania, aż zmięknie. Ubić żółtka i całe jajka, pojedynczo, za pomocą trzepaczki lub miksera elektrycznego. Powoli dodaj schłodzoną mieszaninę czekolady, ubijając, aby całkowicie wymieszać. Przecedzić mieszaninę przez sitko o średnich oczkach do miski tortowej pokrytej karmelem lub ramekinów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowy
Jajko
Czekolada
Karmel
żółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Sito
łyżka Drewniana
Miska Do Mieszania
Trzepaczka
Forma Na Ciasto
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
9
Umieść patelnię lub ramekiny w zarezerwowanym większym naczyniu do pieczenia, wsuń do piekarnika i ostrożnie wlej wystarczającą ilość gorącej wody, aby dostać się do połowy zewnętrznej części patelni do ciasta lub ramekinów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Forma Na Ciasto
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Piekarnik
10
Piec duży flan przez około 1 godzinę; piec ramekins przez 30 do 40 minut. Nie oczekuj, że krem będzie całkowicie ustawiony w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Budyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
11
Wyjąć z piekarnika, podnieść z łaźni wodnej i ostudzić do temperatury pokojowej. Przechowywać w lodówce na patelni przez co najmniej 3 godziny przed obracając flan na talerzu (lub poszczególnych potraw).
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
12
Podawać z sosem Hibiskusowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Hibiskus
SOS
13
Wariacja: aby uzyskać kremowe, bogate lody czekoladowe, postępuj zgodnie z tym samym przepisem. Schłodzić flan przez noc. Następnego dnia nalewamy flan i stopiony karmel do pojemnika Maszyny do lodów i przetwarzamy zgodnie z instrukcjami producenta. Zamrozić na około 1 godzinę, aby uzyskać optymalny smak i kremową konsystencję. Sprawia, że około 4 1/2 szklanki lodów.
Maricel Presilla jest historykiem kulinarnym specjalizującym się w kuchni Ameryki Łacińskiej i Hiszpanii. Posiada doktorat z średniowiecznej historii Hiszpanii na Uniwersytecie Nowojorskim i uzyskała formalne wykształcenie w zakresie Antropologii Kulturowej.Dr Presilla przeprowadziła znaczące badania na temat rolnictwa Ameryki Łacińskiej—ze szczególnym uwzględnieniem upraw tropikalnych, rolnictwa kakao i wanilii oraz produkcji czekolady. Jest prezesem Gran Cacao Company, Latynoamerykańskiej firmy zajmującej się badaniami i marketingiem żywności, specjalizującej się w sprzedaży najwyższej jakości ziaren kakao z Ameryki Łacińskiej. Ukończyła obszerną książkę kucharską w Ameryce Łacińskiej dla W. W. Norton i napisała Artykuły dla Saveur, Food & Wine, Food Arts i Gourmet.Pisze cotygodniową kolumnę z jedzeniem dla Miami Herald i jest równie wygodna, płynąc w dół Orinoco, aby zbierać przepisy w terenie, jak gotuje w Zafraand Cucharamama, jej pan-latynoskich restauracjach w Hoboken w stanie New Jersey. W zeszłym roku otworzyła Ultramarinos, latynoamerykański sklep i atelier gotowania, również w Hoboken, NJ, gdzie sprzedaje Latynoskie składniki, gotowe potrawy, czekoladki premium i Blue Cacao, własną linię trufli o latynoskich smakach.
Hiszpański można sparować z Tempranillo, Albarino i Grenache. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Jedno wino, które możesz spróbować, to Vina Herminia Lady Label Herminia Tempranillo. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.