Kremowy Dyni Z Zupą Cynamonową
Kremowa Dynia maślana z zupą cynamonową to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 233 kalorie. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz pół na pół, cukier, mielony imbir i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Sprawdza się jako niedrogi dodatek do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jabłko Cynamon Zupa Z Dyni, Kremowa Zupa Z Dyni, oraz Kremowa Zupa Z Dyni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej na średnim ogniu w dużej, głębokiej patelni saute, aż się połysk.
Dodaj dyni, następnie cebula; saute, mieszając bardzo mało na początku, następnie częściej, aż squash zacząć się złocisty brązowy, 7 do 8 minut.
Zmniejszyć ogień do niskiej i dodać masło, cukier i czosnek; kontynuować gotowanie, aż wszystkie warzywa będą bogate plamisty kolor karmelu, o 10 minut dłużej.
Dodaj cynamon, imbir, goździki, i pieprz cayenne; nadal saute aż pachnące, 30 sekund do 1 minut dłużej.
Dodać bulion; doprowadzić do duszenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, częściowo pokryte, aż squash jest miękka, o 10 protokół.
Używając blendera zanurzeniowego lub tradycyjnego blendera, puree, aż będzie bardzo gładkie, od 30 sekund do 1 minuty. (Jeśli używasz tradycyjnego blendera, odpowietrz go, usuwając wyskakujący środek pokrywy lub podnosząc jedną krawędź pokrywy. Przykryć pojemnik blendera ręcznikiem kuchennym. Aby "wyczyścić" pojemnik, wlej trochę pół na pół, krótko zmiksuj, a następnie dodaj do zupy.)
Wróć do patelni( lub garnka do zupy); dodaj tyle pół na pół, aby mieszanina była podobna do zupy, ale wystarczająco gruba, aby unosić dekorację. Doprawić do smaku, w razie potrzeby dodać sól i pieprz.
Rozgrzać, kadzi do misek, udekorować i podawać.