Kremowe Zielenie Collard i boczek
Kremowa Zielenina z boczkiem może być tylko Southern przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Ta przystawka ma 548 kalorii, 22g białka, oraz 39g tłuszczu na porcję. Na 2,36 zł za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sól i pieprz, cebula, oliwa z oliwek i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 79%, co jest solidne. Podobne przepisy to Collard Greens Z Boczkiem, Collard Greens Z Boczkiem, oraz Collard Greens Z Boczkiem.
Instrukcje
W dużym garnku dodać wodę i boczek i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.
Dodaj zielenie collard garściami, mieszając, aż każda partia zwiędnie przed dodaniem więcej. Doprowadzić do wrzenia i dodać cebulę. Przykryć i dusić na umiarkowanym ogniu, aż collards są bardzo delikatne, o 40 protokół.
Wyjmij z ognia i pozostaw do ostygnięcia, a następnie wyciśnij wodę z kołnierzy aż do prawie wyschnięcia.
Umieścić collards na desce do krojenia i grubo posiekać.
Tymczasem w robocie kuchennym połącz suchą bułkę tartą z parmezanem, mieloną pietruszką, szałwią, czosnkiem i oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia. Pulsuj, aż się zmieszasz.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Obficie posmaruj płytką 4-kwartową zapiekankę. W dużej misce, wymieszać collards ze śmietaną i doprawić solą i pieprzem. Wymieszać jajka i rozprowadzić do przygotowanej zapiekanki. Przykryć folią i piec 30 minut.
Wyjąć z piekarnika i posypać okruchy parmezanu nad collards. Powrót do piekarnika i piec przez około 20 minut dłużej, lub aż okruchy polewa jest złoty. Rozgrzej brojlery i broil collards 10 cali od ciepła, aż okruchy chleba topping jest złoty brąz i chrupiące.
Podawać na gorąco. Świetnie smakuje ze smażonym kurczakiem.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Southern świetnie komponuje się z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Możesz spróbować Bully Hill Vineyards Dry Riesling. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 14 dolarów za butelkę.
![Bully Hill Vineyards Dry Riesling]()
Bully Hill Vineyards Dry Riesling