Kremowe tarty rabarbarowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc wypróbuj kremowe tarty rabarbarowe. Ten deser ma 571 kalorii, 9g białka, oraz 37 g tłuszczu na porcję. Ten przepis lacto ovo vegetarian służy 4 i kosztuje 1,23 zł za porcję. 137 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz Creme fraîche, cukier puder, cukier demerara i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%, co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Rustykalne Tarty Rabarbarowe, Tarta Jagodowo-Rabarbarowa, oraz Tarta truskawkowo-rabarbarowa.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 220C / wentylator 200C / Gaz
Ciasto rozwałkować cienko i za pomocą talerza lub noża wyciąć 4 kółka o średnicy około 14 cm. Użyj nieco mniejszego noża, aby wyciąć okrąg ze środka i przyciąć zewnętrzną granicę, rezerwując te wykończenia.
Ułóż 4 koła na blasze do pieczenia, nakłuj widelcem i umyj brzegi jajkiem. Użyj ozdób ciasta, aby obramować krawędź jak vol-au-vent i delikatnie przyciśnij kciukiem. Chill until needed. Można to zrobić do 1 dnia wcześniej lub zamrożone na okres do 1 miesiąca.
W małej misce wymieszaj cukier demerara z fraze crme i rozłóż cienką ilość na podstawie każdej tarty. Starannie ułożyć plastry rabarbaru, nakładając się na kwiatowy wzór, na crme frache, a następnie obficie odkurzyć cukrem pudrem.
Piec tarty przez 20 minut, aż nadmuchane i złoty. Pozostawić na kilka minut i zjeść na ciepło z gałką lodów, jeśli chcesz.