Kremowe Risotto z pieczonym czosnkiem i szczypiorkiem

Kremowe Risotto z pieczonym czosnkiem i szczypiorkiem
Kremowe Risotto z pieczonym czosnkiem i szczypiorkiem może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na 1,31 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 310 kalorii, 6G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. 3 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz ser gorgonzola, pół na pół, pieczony czosnek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Z łyżeczką wynik 37%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Kremowe Risotto kukurydziano-czosnkowe, Kremowy Czosnek Krewetki Kalafior Ryż Risotto, oraz Risotto Z Pieczonym Czosnkiem.

Instrukcje

1
W rondlu połączyć bulion z kurczaka, szczypiorek, pieczony czosnek i bazylia; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Pikli Koperkowej Typu DelikatesowegoCienkie Plasterki Pikli Koperkowej Typu Delikatesowego
Cukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 CmCukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 Cm
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po 70% Tabliczek) Gorzka Czekolada, Posiekana(po 70% Tabliczek) Gorzka Czekolada, Posiekana
2
Rozgrzać olej roślinny i masło w oddzielnym garnku na średnim ogniu; gotować i mieszać szalotka i czosnek w gorącej mieszance olej-masło, aż szalotka zmięknie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Płaskich Chlebków Naan, Pokrojonych Na ćwiartki8 Płaskich Chlebków Naan, Pokrojonych Na ćwiartki
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
(65 Ciasteczek)(65 Ciasteczek)
żółta Cebula, Pokrojona W Drobną Kostkę, Około 1/4 Szklankiżółta Cebula, Pokrojona W Drobną Kostkę, Około 1/4 Szklanki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Dodaj ryż do mieszanki szalotki; zwiększyć ciepło do średnio-wysokiej. Gotować i mieszać, aż ryż będzie pachnący, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
4
Dodaj wino, zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu, aż wino zostanie wchłonięte, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
5
Wymieszać gotującą się mieszaninę bulionu, 1/2 szklanki na raz, do mieszaniny ryżu i nadal gotować na wolnym ogniu, aż ryż wchłonie płyn; powtarzać, dodając 1/2 szklanki bulionu na raz, aż cały bulion zostanie wchłonięty i ryż będzie miękki, 20 do 25 minut. Mieszamy pół na pół do risotto, składamy ser Gorgonzola do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
GorgonzolaGorgonzola
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Można spróbować Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 62 dolarów za butelkę.
Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione
Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione
Intensywna rubinowa czerwień. Mocny i bogaty w pikantne i balsamiczne nuty, a następnie aromaty owoców czerwonych jagód. Delikatne, eleganckie taniny zachwycają podniebienie zapowiadając przyjemny i długi posmak.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Magazyn