Kremowe Risotto z pieczonym czosnkiem i szczypiorkiem
Kremowe Risotto z pieczonym czosnkiem i szczypiorkiem może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na 1,31 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 310 kalorii, 6G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. 3 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz ser gorgonzola, pół na pół, pieczony czosnek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Z łyżeczką wynik 37%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Kremowe Risotto kukurydziano-czosnkowe, Kremowy Czosnek Krewetki Kalafior Ryż Risotto, oraz Risotto Z Pieczonym Czosnkiem.
Instrukcje
W rondlu połączyć bulion z kurczaka, szczypiorek, pieczony czosnek i bazylia; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu.
Rozgrzać olej roślinny i masło w oddzielnym garnku na średnim ogniu; gotować i mieszać szalotka i czosnek w gorącej mieszance olej-masło, aż szalotka zmięknie, o 5 protokół.
Dodaj ryż do mieszanki szalotki; zwiększyć ciepło do średnio-wysokiej. Gotować i mieszać, aż ryż będzie pachnący, o 2 protokół.
Dodaj wino, zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu, aż wino zostanie wchłonięte, około 5 minut.
Wymieszać gotującą się mieszaninę bulionu, 1/2 szklanki na raz, do mieszaniny ryżu i nadal gotować na wolnym ogniu, aż ryż wchłonie płyn; powtarzać, dodając 1/2 szklanki bulionu na raz, aż cały bulion zostanie wchłonięty i ryż będzie miękki, 20 do 25 minut. Mieszamy pół na pół do risotto, składamy ser Gorgonzola do rozpuszczenia.