Kremowe Risotto Z Owocami Morza
Kremowe Risotto z owocami morza może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. To danie główne ma 448 kalorii, 20g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje $3.89 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz arborio ryż, cebula, woda, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kremowe Risotto Z Owocami Morza, Risotto Z Owocami Morza, oraz Risotto Z Owocami Morza dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu, połączyć bulion z małży i wody i doprowadzić do duszenia. Trzymaj ciepło.
W dużym rondlu rozgrzać oliwę z oliwek.
Dodać cebulę, doprawić solą i pieprzem i gotować na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż zmiękną, o 5 protokół.
Dodać ryż i gotować przez 1 minutę, mieszając dokładnie płaszcz. Szafran pokruszyć w winie i dodać do ryżu. Gotować, mieszając, aż wino zostanie wchłonięte.
Dodaj 1 szklankę ciepłego soku z małży i gotuj na umiarkowanym ogniu, stale mieszając, aż prawie się wchłonie. Kontynuuj dodawanie soku 1/2 szklanki na raz i stale mieszając, aż zostanie prawie wchłonięty między dodatkami. Risotto odbywa się, gdy ryż jest al dente i zawieszone w gęstym, kremowym sosie, w sumie około 20 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Roztopić masło na dużej patelni.
Dodać szalotka i gotować na umiarkowanym ogniu, aż zmiękną, o 2 protokół.
Dodaj krewetki i kraby i gotować, aż tylko ogrzewane przez. Owoce morza zeskrobać na risotto i wymieszać z natką pietruszki i mascarpone.