Kremowe Risotto Szafranowe

Kremowe Risotto Szafranowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kremowego Risotto z szafranem. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 412 kalorii. Na 1,92 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz ryż arborio, sól i pieprz, ser parmigiano-reggiano i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć nici szafranowych, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody Szafranowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Risotto bezglutenowe: risotto szafranowe z winem lub bez, Risotto Szafranowe, oraz Risotto Szafranowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużym rondlu doprowadzić bulion z kurczaka do wrzenia na dużym ogniu. Przykryj i utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 CmCukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Oczyszczone Całe Kalmary (około 1 Funta)4 Oczyszczone Całe Kalmary (około 1 Funta)
2
W ciężkim 6-kwartowym garnku lub zapiekance rozpuść 2 łyżki masła na umiarkowanym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(oderwany Od łodygi)(oderwany Od łodygi)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Małe Pory Pokrojone Na Kawałki O Długości 1/2 Cala2 Małe Pory Pokrojone Na Kawałki O Długości 1/2 Cala
3
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 6 protokół. Pokruszyć w nitkach szafranu i gotować przez 1 minutę, mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
4
Dodać ryż i dokładnie wymieszać z masłem, około 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(oderwany Od łodygi)(oderwany Od łodygi)
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
5
Dodać wino i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając, aż odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Dodać tyle gorącego wywaru, aby przykryć ryż (około 1 1/2 szklanki) i doprowadzić do wrzenia, mieszając. Zmniejszyć ciepło do umiarkowanego. Gotować, stale mieszając ryż, aż wywar zostanie wchłonięty. Kontynuuj dodawanie wywaru, 1 1/2 szklanki na raz i mieszając, aż zostanie wchłonięty przed dodaniem więcej; risotto odbywa się, gdy ryż jest po prostu miękki, a płyn jest gęsty, w sumie około 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
7
Wyjąć risotto z ognia i wymieszać z pozostałymi 2 łyżkami masła i serem. Doprawić risotto solą i pieprzem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Szalotki Pokrojonej W Paski1 łyżka Szalotki Pokrojonej W Paski
(oderwany Od łodygi)(oderwany Od łodygi)
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia7
Magazyn