Kremowe Risotto Szafranowe

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kremowego Risotto z szafranem. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 412 kalorii. Na 1,92 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz ryż arborio, sól i pieprz, ser parmigiano-reggiano i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć nici szafranowych, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody Szafranowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Risotto bezglutenowe: risotto szafranowe z winem lub bez, Risotto Szafranowe, oraz Risotto Szafranowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu doprowadzić bulion z kurczaka do wrzenia na dużym ogniu. Przykryj i utrzymuj ciepło na małym ogniu.
W ciężkim 6-kwartowym garnku lub zapiekance rozpuść 2 łyżki masła na umiarkowanym ogniu.
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 6 protokół. Pokruszyć w nitkach szafranu i gotować przez 1 minutę, mieszając.
Dodać ryż i dokładnie wymieszać z masłem, około 2 protokół.
Dodać wino i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając, aż odparuje.
Dodać tyle gorącego wywaru, aby przykryć ryż (około 1 1/2 szklanki) i doprowadzić do wrzenia, mieszając. Zmniejszyć ciepło do umiarkowanego. Gotować, stale mieszając ryż, aż wywar zostanie wchłonięty. Kontynuuj dodawanie wywaru, 1 1/2 szklanki na raz i mieszając, aż zostanie wchłonięty przed dodaniem więcej; risotto odbywa się, gdy ryż jest po prostu miękki, a płyn jest gęsty, w sumie około 25 minut.
Wyjąć risotto z ognia i wymieszać z pozostałymi 2 łyżkami masła i serem. Doprawić risotto solą i pieprzem i podawać.