Kremowa zupa z marchwi i słodkich ziemniaków
Kremowa zupa z marchwi i słodkich ziemniaków może być tylko zupą, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 169 kalorii, 3G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, sól, śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Kremowa Zupa Ze Słodkich Ziemniaków I Marchwi, Kremowa zupa z marchwi i słodkich ziemniaków, oraz Kremowa Tajska Marchewkowa Zupa Ze Słodkich Ziemniaków.
Instrukcje
Rozpuścić 1 łyżkę masła w dużym holenderskim piekarniku na średnim ogniu.
Dodaj cebulę na patelnię; gotować 4 protokół lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać cynamon i gałkę muszkatołową; gotować 1 minutę, ciągle mieszając. Przenieś mieszankę cebuli na stronę patelni; dodaj pozostałe 2 łyżki masła, aby otworzyć przestrzeń na patelni. Zwiększyć ciepło do średniej wysokości; gotować 1 minutę lub aż masło zacznie brązowieć.
Dodać słodkie ziemniaki, 3 1/2 szklanki wody, bulion, i marchew; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 35 minut lub aż warzywa będą miękkie.
Połowę mieszanki zupy umieścić w blenderze.
Usuń środkową część pokrywy blendera( aby umożliwić ucieczkę pary); zabezpiecz pokrywę blendera na blenderze.
Umieść czysty ręcznik nad otworem w pokrywie blendera (aby uniknąć rozprysków). Zmiksować na gładką masę.
Wlać do dużej miski. Powtórz procedurę z pozostałą mieszaniną zupy. Wymieszać w pół na pół, sól i pieprz. Chochla o 1 szklanka zupy do każdej z 8 misek; top każdej porcji z około 2 łyżeczki śmietany i 3/4 łyżeczki natki pietruszki.