Kremowa Zupa Z Karczocha
Kremowa zupa Karczochowa to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie zupa. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.83 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 376 kalorii. 36 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Mieszanka karczochów serca, oliwa z oliwek, sos pesto, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 50%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Kremowa Zupa Z Karczocha, Kremowa Zupa Karczochowo-Szpinakowa, oraz Kremowy Karczoch, szpinak i rosół.
Instrukcje
W dużej garnku podgrzać olej na średnim ogniu.
Dodać cebulę i podsmażyć, aż miękkie i przezroczyste, o 3 protokół.
Dodać karczochy serca, doprawić solą i pieprzem i podsmażyć kolejne 5 minut.
Dodać bulion, doprowadzić do duszenia i gotować około 20 protokół, mieszając od czasu do czasu. Puree do gładkości blenderem ręcznym lub w blenderze w małych partiach.
Ubić 3/4 szklanki jogurtu i doprawić solą i pieprzem.
W małej misce wymieszać sos pesto i sok z cytryny. Zupę zrzucamy do miseczek, na wierzch polewamy około 1 łyżką jogurtu i polewamy rozrzedzonym sosem pesto.