Kremowa Zupa Z Cukinii Bazyliowej

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupę, więc spróbuj kremowej bazylii z cukinią. Jedna porcja zawiera 88 kalorii, 5G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,21 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka liści bazylii, chili w proszku, crème fraîche i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kremowa zupa z cukinii z bazylią, Kremowa zupa z cukinii i bazylii, oraz Bezmięsny poniedziałek: kremowy pieczony pomidor bazylia zupa z kluskami z cukinii z frytkami z jarmużu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, aż półprzezroczyste, o 5 protokół.
Dodać cukinię i gotować kolejne 2 minuty; następnie dodać bulion z kurczaka i 1 szklanka liści bazylii. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i gotować 20 protokół.
Zupę czystą partiami w blenderze.
Wlać zupę przez sitko do miski, używając chochli, aby przepchnąć wszelkie solidne kawałki.
Dodaj 2 łyżki. crme frache i 1/4 łyżeczki. chili w proszku. Doprawić solą do smaku.
Podziel zupę między miski i udekoruj każdą z nich odrobiną crme frache, posypką chili w proszku i kilkoma liśćmi bazylii.
The Twist: Dress It Up. Uwielbiamy prostotę tej kojącej, łagodnej zupy, ale aby była nieco bardziej fantazyjna, pomiń przyozdabianie zupy crme frache, chili w proszku i bazylią w kroku 3, a zamiast tego zmniejsz o połowę 1 pieczoną czerwoną paprykę, usuwając nasiona i łodygi. Pokroić w połowie wstążki.
Drugą połowę przełożyć do blendera i wymieszać z 1/2 szklanki crme frache lub kwaśną śmietaną. Przecedzić do miski, a następnie skropić zupą. Na wierzchu wstążki papryki i prażone orzeszki piniowe.