Kremowa zupa Salsefy z łososiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj kremowej zupy Salsefy z łososiem. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 1,46 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 286 kalorii. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Udaj się do sklepu i odebrać śmietanę, ziemniaki, korzeń salsefii i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Grillowana Salsefia, kukurydza i boczek z sosem miodowo-miodowym, Łosoś z Puree z korzenia Salsefii i selera, oraz Lekka i kremowa zupa z ostryg z Salsefią.
Instrukcje
Roztopić masło w holenderskim piekarniku lub dużej zapiekance na średnim ogniu.
Dodać pancetta lub boczek i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż renders jego tłuszczu, 3 do 5 protokół.
Dodać cebulę, koper włoski, pory, seler, czosnek i doprawić solą i pieprzem. Wrzucić do bukietu garni i gotować, mieszając od czasu do czasu, około 8 min
Tuż przed gotowym do użycia, przeprowadź salsefię pod chłodną wodą i wyczyść. Nie obieraj całkowicie, ale możesz zerwać niektóre małe podkładki, jeśli chcesz.
Pokrój salsefię na kawałki o grubości 1 cala i dodaj je do patelni. Gotować je wszystkie razem o 10 minut więcej.
Wlać bulion, dodać ziemniaki i szczyptę soli i doprowadzić mieszaninę do niskiego wrzenia. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu, o 30 min. Skim off wszelkie bąbelki scummy jak idziesz.
Usuń wszystkie trzy kawałki pancetty lub boczku, zachowaj je do innego użycia. Odrzuć Garni bukiet.
Dodaj śmietanę. Używając blendera zanurzeniowego, puree zupę, aż będzie kremowa. Przecedzić zupę przez sito siatkowe do dużego rondla i posolić i pieprzu.
Dodawanie w razie potrzeby.
Dodać śmietanę do zupy i doprowadzić do niskiego wrzenia. Opuść ciepło i podawaj ciepłe, ganione z kawałkami łososia i koperkiem.