Kremowa zupa pomidorowa z prażonymi migdałami
Kremowa zupa pomidorowa z prażonymi migdałami może być tylko zupą, której szukasz. Na 1,62 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 461 kalorii, 10g białka, oraz 39g tłuszczu. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę pomarańczową, ząbki czosnku, seler i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Katalońska pomidorowa zupa z cukinii z miętą i prażonymi migdałami, Kremowy owies z dyni z jagodami i prażonymi migdałami, oraz Sałatka pomidorowo-arbuzowa z Fetanem i prażonymi migdałami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozłóż migdały w talerzu ciasta i tosty przez 5 minut, aż złoty.
W międzyczasie, w dużym garnku do zupy, podgrzać oliwę z oliwek, aż się połysk.
Dodać pokrojoną cebulę, czosnek i seler, przykryć i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 5 protokół. Odkryć i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa są lekko rumiane, o 5 minut dłużej. Wymieszać pokrojone w kostkę pomidory i ich soki, pastę pomidorową i cukier i gotować przez 5 minut.
Dodaj zapas i cayenne. Doprawić solą i czarnym pieprzem i gotować przez 10 minut dłużej.
W blenderze zupę puree partiami. Wrzuć zupę do garnka i wymieszaj z grubą śmietaną i skórką pomarańczową. Gotować zupę na umiarkowanym ogniu przez 2 do 3 minut.
Dodać masło i wymieszać do rozpuszczenia.
Zupę przełożyć do płytkich miseczek, udekorować prażonymi migdałami i podawać