Kremowa zupa dyniowa z prażonymi orzechami laskowymi Frico
Kremowa zupa dyniowa z prażonymi orzechami laskowymi Frico to bezglutenowe danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 589 kalorii, 12g białka, oraz 43g tłuszczu każdy. Na 2,43 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony cynamon, mocno brązowy cukier, marchewkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Babeczki z dyni kokosowej z orzechami laskowymi, Kremowy owies z dyni z jagodami i prażonymi migdałami, oraz Kremowe Dyniowe Penne Z Chrupiącą Szałwią I Prażonymi Orzechami Pekan dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Wyłóż blachę do pieczenia z matą silpat lub pergaminem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Natka Pietruszki, Duża Ilość (1 Lub 2 Garście)
Szczypta Płatków Czerwonej Papryki
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
2
Dodać orzechy laskowe do dużego garnka zupy na średnim ogniu i gotować, mieszając często, aż pachnące, o 4 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)
Twój Ulubiony Ostry Sos Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Wyjąć orzechy laskowe do małej miseczki i zarezerwować garnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
1
Posyp ser na 8 cienkich rund, o szerokości około 2 cali na przygotowanej blasze do pieczenia. Prażone orzechy laskowe drobno zmielić w robocie kuchennym i równomiernie posypać serem. Równomiernie skropić rund niewielką ilością oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)
Filiżanka Cienko Pokrojonego Sera W Sznurku
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Szczypta Płatków Czerwonej Papryki
2
Piec na złoty kolor i bąbelki, o 5 do 6 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
3
Wyjąć z piekarnika i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
4
Dodać masło do garnka orzechy laskowe były tosty na średnim ogniu, i gotować, ubijanie często, aż masło zaczyna brązowieć i piany, o 2 do 3 protokół. Mieszać w cebuli, marchew, seler, szałwia, cynamon, imbir i gałka muszkatołowa, i gotować do miękkości, często mieszając, do miękkości. Wymieszać czosnek i gotować dodatkową minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 łyżek Likieru Orzechowego (zalecany: Frangelico)
Mąka Uniwersalna, Plus Mąka Stołowa
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Oliwa Z Oliwek Do Tostów
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Wymieszać pół na pół i skrobię kukurydzianą w płynnej miarce i wlać do garnka, wraz z bulionem z kurczaka, puree z dyni, brązowym cukrem, solą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, często mieszając. Kiedy zupa zaczyna zagęszczać zmniejszyć ogień do niskiego poziomu. Za pomocą blendera zanurzeniowego, puree zupę do uzyskania gładkiej konsystencji i gotować na wolnym ogniu, aż będzie gotowy do podania. Kadzi zupę do miski i ułożyć frico na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
Dynia Konserwowa
Pakiet Milk Duds
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
Twój Ulubiony Ostry Sos Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender Zanurzeniowy
Cukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
Cukierki Peachie-o
Chochla
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji