Kremowa Polenta z ciepłym kompot pomidorowym
Need a przystawka bezglutenowa? Kremowa Polenta z ciepłym kompot pomidorowym może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.75 za porcję. Jedna porcja zawiera 194 kalorie, 7G białka, oraz 5G tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz mleko, pomidorki koktajlowe, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Śniadanie Polenta z ciepłym kompot jagodowy, Łosoś z Polentanem i ciepłym pomidorem Vinaigrette, oraz Ravioli ze słodkiej kukurydzy z sosem bazyliowym z brązowego masła i ciepłym kompot z pomidorów wiśniowych.
Instrukcje
Wytnij kilka szczelin na dnie każdego pomidora; umieść, łodygę w dół, w płytkiej patelni pokrytej natryskiem do gotowania.
Piec w temperaturze 425 przez 20 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 375 (nie usuwaj pomidorów z piekarnika); piec 45 minut lub do rumianego. Przykryć i odstawić 10 minut.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj szalotki; smażyć 5 minut lub aż zbrązowieje.
Dodać cukier; smażyć 5 minut.
Dodać wino; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.
Dodać 1/2 łyżeczki soli i pieprzu.
Zdjąć z ognia; wymieszać pomidory. Przykryć; odstawić.
Połączyć mleko i wodę w dużym rondlu; doprowadzić do wrzenia.
Zdjąć z ognia i stopniowo dodawać polentę, stale mieszając trzepaczką. Przykryć i gotować na średnim ogniu 2 protokół.
Dodać 1 łyżeczkę soli; przykryć i odstawić 5 minut lub aż gęsty, mieszając od czasu do czasu. Polentę wymieszać z kompotem pomidorowym i parmezanem.