Kremowa Polenta z ciepłym kompot pomidorowym

Kremowa Polenta z ciepłym kompot pomidorowym
Need a przystawka bezglutenowa? Kremowa Polenta z ciepłym kompot pomidorowym może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.75 za porcję. Jedna porcja zawiera 194 kalorie, 7G białka, oraz 5G tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz mleko, pomidorki koktajlowe, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Śniadanie Polenta z ciepłym kompot jagodowy, Łosoś z Polentanem i ciepłym pomidorem Vinaigrette, oraz Ravioli ze słodkiej kukurydzy z sosem bazyliowym z brązowego masła i ciepłym kompot z pomidorów wiśniowych.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
2
Wytnij kilka szczelin na dnie każdego pomidora; umieść, łodygę w dół, w płytkiej patelni pokrytej natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor Pokrojony Na Osiem KlinówPomidor Pokrojony Na Osiem Klinów
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
3
Piec w temperaturze 425 przez 20 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 375 (nie usuwaj pomidorów z piekarnika); piec 45 minut lub do rumianego. Przykryć i odstawić 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
4
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodaj szalotki; smażyć 5 minut lub aż zbrązowieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
6
Dodać cukier; smażyć 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
7
Dodać wino; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
8
Dodać 1/2 łyżeczki soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
9
Zdjąć z ognia; wymieszać pomidory. Przykryć; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
10
Połączyć mleko i wodę w dużym rondlu; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż CANILLA® Extra Long GrainRyż CANILLA® Extra Long Grain
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa5 Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki Wielkości Kęsa
11
Zdjąć z ognia i stopniowo dodawać polentę, stale mieszając trzepaczką. Przykryć i gotować na średnim ogniu 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
12
Dodać 1 łyżeczkę soli; przykryć i odstawić 5 minut lub aż gęsty, mieszając od czasu do czasu. Polentę wymieszać z kompotem pomidorowym i parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
KompotKompot
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia8
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn