Kremowa owsianka jogurtowa z kompot jabłkowo-rodzynkowym

Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie przepisy do twojego repertuaru, kremowa owsianka jogurtowa z kompot jabłkowo-rodzynkowy może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Na 1,55 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To Śniadanie ma 281 kalorii, 10g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Ten przepis z BBC Good Food wymaga jabłek, rodzynek, soku pomarańczowego i owsianki. 4 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 86%, co jest znakomite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pieczony kompot z jabłek i rodzynek, Kremowa owsianka jogurtowa z polewą bananową, jagodową i migdałową, oraz Kremowa owsianka jogurtowa z dodatkiem moreli, imbiru i grejpfruta.
Instrukcje
Do polewy jabłkowej: jabłka kusi się na przykrytej patelni z rodzynkami i sokiem pomarańczowym przez 8-10 minut, aż jabłko będzie miękkie. Rozgnieść trochę jabłka, aby zagęścić sok. Można przygotować i schłodzić do 1 tygodnia.
Podawać na ciepło lub na zimno na owsiance z nasionami słonecznika.
Do owsianki: na małą nieprzywierającą patelnię wrzucić 400 ml wody i wymieszać z owsianką. Gotować na małym ogniu, aż bąbelki i zgęstnieje. (Aby zrobić w kuchence mikrofalowej, użyj głębokiego pojemnika, aby zapobiec rozlaniu, ponieważ mieszanina wzrośnie w miarę gotowania i gotować przez 3 minuty na wysokości.) Wymieszać z jogurtem lub pokręcić na pół i dodać do reszty.