Kremowa owsianka jogurtowa z dodatkiem gruszki, orzecha włoskiego i cynamonu
Kremowa owsianka jogurtowa z dodatkiem gruszki, orzecha włoskiego i cynamonu może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji śniadaniowej. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 271 kalorii. Ten przepis służy 1 i kosztuje $1.57 za porcję. Ten przepis z BBC Good Food wymaga owsianki owsianej, tłustego probiotycznego jogurtu, kilku cynamonów i połamanych połówek orzecha włoskiego. Niewiele osób robiło ten przepis, a 8 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 90%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Kremowa owsianka jogurtowa z polewą bananową, jagodową i migdałową, Kremowa owsianka jogurtowa z dodatkiem moreli, imbiru i grejpfruta, oraz Owsianka Cynamonowa Jabłko I Gruszka Amarantowa.
Instrukcje
Do owsianki: na małą nieprzywierającą patelnię wrzucić 200 ml wody i wymieszać z owsianką. Gotować na małym ogniu, aż bąbelki i zgęstnieje. (Aby zrobić w kuchence mikrofalowej, użyj głębokiego pojemnika, aby zapobiec rozlaniu, ponieważ mieszanina wzrośnie w miarę gotowania i gotować przez 3 minuty na wysokości.) Wymieszać z jogurtem lub pokręcić na pół i dodać do reszty.
Do gotowej owsianki dodać połówki gruszki i orzecha włoskiego, a następnie posypać cynamonem.