Kremowa Fettuccine z krewetkami i boczkiem
Kremowa Fettuccine z krewetkami i bekonem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 420 kalorii, 29g białka, oraz 11g tłuszczu. Na 2,02 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz fettuccine, pieprz, marchew, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 60%, co jest dobre. Podobne przepisy to Kremowa Fettuccine z krewetkami i boczkiem, Kremowy Boczek Fettuccine, oraz Kremowa Krewetka Fettuccine.
Instrukcje
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Dobrze spuścić; utrzymywać ciepło.
Boczek gotować w dużej patelni nonstick na średnim ogniu 6 minut lub do chrupkości.
Wyjąć boczek z patelni, rezerwując 1 łyżkę kapieli na patelni. Pokruszyć boczek; odstawić.
Dodaj krewetki i czosnek na patelnię; smażyć na średnim ogniu 2 protokół.
Dodaj groszek i marchew; gotować 2 minut lub tylko do krewetki są zrobione.
Transfer mieszanki krewetek do dużej miski; zachować ciepło.
Połączyć mleko, mąkę, sól i pieprz, mieszając trzepaczką.
Dodać mieszaninę mleka do patelni; gotować na średnim ogniu 3 minut lub aż zgęstnieje i bąbelkami, stale mieszając trzepaczką.
Zdjąć patelnię z ognia; dodać ser, mieszając do wymieszania.
Dodaj mieszaninę mleka do mieszanki krewetek; mieszać aż do połączenia.
Dodać makaron i 1/4 szklanki natki pietruszki, podrzucając delikatnie do herbu.
Miksturę makaronu przełożyć na półmisek lub podzielić równomiernie na 8 talerzy; posypać równomiernie pozostałą 1/4 szklanki natki pietruszki i pokruszonego boczku.
Uwaga na wino: podczas gdy wybór Sauvignon blanc jest dobry, kremowość tego dania z makaronu jest pięknie wzmocniona przez wino chardonnaya z własną kremowością. Pysznym, przyjaznym dla żywności znaleziskiem jest Santa Rita Chardonnay "120" z Doliny Maipo w Chile. 2004 to tylko $ Karen MacNeil