Krem z zupy Karczochowej i grzanek grzybowych
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 187 kalorii. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,37 zł za porcję. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Mieszanka szalotki, ząbek czosnku, ciężka śmietana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Z łyżeczką wynik 52%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Karczochy I Grzanki, Krem z karczocha i zupa grzybowa, oraz Kremowa zupa grzybowa z grzankami z sera pleśniowego.
Instrukcje
Wycisnąć cytrynę do miski z zimną wodą; dodać połówki do miski. Trim 1 cal od końców łodygi karczochów. Używając ostrego noża Ze Stali Nierdzewnej, przełóż karczochy o połowę w poprzek. Ściągnij wszystkie zielone zewnętrzne liście, aż dojdziesz do żółtych liści. Obrać twardą skórę z dna i łodyg. Łyżeczką zeskrobać włochate Dławiki.
Dodaj karczochy do miski wody cytrynowej, jak są przycięte.
W średnim rondlu połącz wywar z oliwą z oliwek, winem, gałązkami tymianku, szalotką i czosnkiem.
Dodać karczochy i lekko doprawić solą i pieprzem. Doprowadzić do duszenia i gotować na małym ogniu, aż karczochy są bardzo delikatne, o 40 protokół.
Zdjąć i wyrzucić gałązki tymianku.
Pracując partiami, przenieś zawartość rondla do blendera i puree, aż będzie całkowicie gładka.
Przelać zupę do miski i ostudzić, a następnie przechowywać w lodówce, aż dokładnie schłodzone.
Tuż przed podaniem mieszamy mleko i śmietanę do zupy i doprawiamy solą i pieprzem. Wrzucić zupę do płytkich misek i podawać grzanki z boku.