Krem kukurydziany Mariana
Marian's Creamed Corn to wegetariański przepis laktoovo na 12 porcji. Za 46 centów za porcję przepis ten pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 11 g tłuszczu i łącznie 193 kalorie . Wiele osób przygotowało ten przepis, a 113 z nich stwierdziłoby, że trafił w dziesiątkę. Dobrze sprawdza się jako dodatek. Mieszanka masła, cukru, bułki tartej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 50 minut . Jest on dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje bardzo złą (ale wciąż możliwą do poprawienia) ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Baked Creamed Potatoes , Creamed Sweet Onion with Butter Basil Biscuits i Corn Muffins With Fresh Corn .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko natłuść naczynie do pieczenia o wymiarach 9x13 cali.
Rozpuść masło w dużym rondlu na średnio-niskim ogniu.
Dodaj cukier i mieszaj, aż się rozpuści.
Dodaj kukurydzę i mieszaj, aby pokryć. Dodaj serek śmietankowy i gotuj, aż się rozpuści i dobrze połączy.
Przenieś mieszankę do przygotowanej formy do pieczenia. Posyp bułką tartą i posmaruj masłem.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 20–30 minut, aż lekko się zrumieni.