Krakersy Z Ciecierzycy
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać krakersy z ciecierzycy spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje 31 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 77 kalorii, 4G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jeśli masz opcjonalne: papryka, kurkuma, mąka z ciecierzycy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez blog.fatfreevegan.com. wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Herbed Multi-Seed Krakers Ciecierzyca, Dukkah posypane krakersy z ciecierzycy {wegańskie i bezglutenowe}, oraz Dip Z Buraków, Tymianku I Fety Z Krakersami Z Ciecierzycy I Czarnego Sezamu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wszystkie suche składniki dobrze wymieszać. Wymieszać olej i zacząć mieszać w wodzie po jednej łyżce stołowej na raz. Ilość zależy od wilgotności mąki. Gdy ciasto można uformować w kulkę, dodano wystarczającą ilość wody. (Użyłem 4 łyżki stołowe, ale wyniki mogą być różne. Zagnieść ciasto kilka razy, aby rozprowadzić składniki,a następnie zwinąć go w folię i odstawić na bok podczas podgrzewania piekarnika do 177°. odkurzyć obszar roboczy i wałek do ciasta dobrze z mąki bezglutenowej. Po spożyciu ciasta przez 10 minut podziel na pół, połóż połowę na mące, a wierzch posyp mąką.
Rozwijaj go, aż będzie tak cienki, jak możesz go zdobyć i nadal będziesz w stanie go podnieść. (Mój wyszedł trochę mniej niż 1/8 cala grubości lub około 3 mm.)
Pokrój go na kwadraty 1×1 cala lub użyj foremki do ciastek.
Ułożyć krakersy na nieprzywierającej blasze i powtórzyć z drugą połową ciasta. Nakłuć każdy krakers widelcem raz lub dwa razy (pozwala na ucieczkę powietrza i zapobiega ich nadmuchiwaniu).
W razie potrzeby posypać papryką.
Piec przez 15-20 minut, uważając, aby nie przesadzić lub nie upiec.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia i stać się chrupiące. Przetestuj jeden, a jeśli nie jest chrupiący, wróć do piekarnika na kilka minut. Po ugotowaniu przechowywać w szczelnym pojemniku. Jeśli staną się miękkie, kilka minut w gorącym piekarniku przywróci im chrupkość.