Kraj Cassouleta
Przepisów na dania główne nigdy za wiele, więc wypróbuj Country Cassoulet. Ten przepis bezglutenowy i bezmleczny przeznaczony jest dla 10 osób i kosztuje 1,88 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 518 kalorii, 30 g białka i 32 g tłuszczu. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 5 godzin i 20 minut. Jeśli masz pod ręką paski bekonu, tymianek, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 53%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Winning Country Cassoulet, Cassoulet z boczkiem, Andouille i wiejskimi żeberkami oraz Cassoulet.
Instrukcje
Posortuj fasolę i opłucz zimną wodą.
Umieść fasolę w holenderskim piekarniku; dodać wodę, aby przykryła 2 cale. Doprowadzić do wrzenia; gotować przez 2 minuty.
Zdjąć z ognia; przykryj i odstaw na 1 do 4 godzin lub do momentu, aż fasola zmięknie.
Odcedź i opłucz fasolę, wylewając płyn.
Na dużej patelni, na średnim ogniu, brązowa kiełbasa; usunąć łyżką cedzakową do 5-qt. powolna kuchenka.
Dodaj boczek do patelni; gotować, aż będzie chrupiący.
Wyjmować łyżką cedzakową do wolnowaru.
W smalcu z bekonu smaż wieprzowinę i jagnięcinę, aż zrumienią się ze wszystkich stron.
Wyjmij wieprzowinę i jagnięcinę łyżką cedzakową do wolnowaru. Wymieszaj fasolę i pozostałe składniki.
Przykryj i gotuj na wysokim poziomie przez 2 godziny. Zmniejsz ogień do małego i gotuj 3-4 godziny dłużej. Wyrzuć goździki i liście laurowe.
Wyjąć kiełbasę i pokroić w kostkę o grubości 1/4 cala. sztuki; wrócić do wolnowaru i delikatnie wymieszać.